Piparkakkukranssi

Piparkakkukranssi

1 tunti
Herkullinen piparkakkukranssi on trendikkään keksikakun jouluinen versio ja sopii ihanasti jouluiseen kahvipöytään. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/piparkakkukranssi/

Tee näin:

Valmista piparkakkukranssit
  • Valmista piparkakkutaikina joko itse tai käytä valmista taikinaa. Kuumenna uuni 200C° asteeseen. Kauli piparkakkutaikinaa suoraan leivinpaperin päällä 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa 24 cm kokoisen lautasen ja terävän veitsen avulla ympyrä taikinasta. Leikkaa pienempi ympyrä keskelle 11 cm kokoisen kulhon avulla.
  • Siirrä leivinpaperi uunipellille ja paista piparkakkukranssit uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia. Piparkakku saa jäädä aavistuksen pehmeäksi sisältä.
  • Toista, kunnes saat 3 piparkakkukranssia.
Valmista täyte ja kokoa piparkakkukransseista kakku
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon piparkakkurahka ja sokeri. Siirrä vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
  • Aseta piparkakkukranssit pöydälle vierekkäin ja pursota niiden päälle pieniä ruusukkeita. Valitse kaunein pursotusjälki kakun päällimmäiseksi levyksi.
  • Nosta yksi kranssi tarjoilulautaselle ja ripottele pinnalle puolukoita. Lusikoi pinnalle puolet kinuskista.
  • Nosta seuraava kerros edellisen päälle ja toista.
  • Nosta päällimmäinen kranssi paikalleen ja koristele puolukoilla.
  • Siirrä piparkakkukranssi jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Piparkakku pehmenee sitä enemmän mitä useamman tunnin annat kakun tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa piparkakkukranssista paloja terävällä veitsellä.
Valmis!
Vinkki

Paista lopusta taikinasta pienempiä piparkakkuja.

Ainekset

Pohja
Piparkakkutaikinaa
1 kg
Koristelu
Puolukoita
2 dl
Kondensoitua kinuskikastiketta
1 dl
Lisää herkullisia ideoita