Pinaattipiiras
Tee näin:
Pinaattipiiras, pohja
Täyte
Kysymyksiä pinaattipiiraasta
Tällaisen helposti noudatettavan raejuustolla höystetyn pinaattipiiraan reseptin ansiosta täydellisen piknik-aterian valmistaminen on melko yksinkertaista. Jos haluat lisätietoja, lue alta lisää tästä ranskalaistyylisestä herkusta.
Ainekset
Pohja
Grahamjauhoja
|
125 g eli n. 2¼ dl |
---|---|
Vehnäjauhoa
|
125 g eli n. 2¼ dl |
150 g | |
Vettä
|
2½ rkl |
Täyte
200 g | |
Arla® Mozzarella-Edam-raastetta
|
100 g |
Kananmunia
|
3 |
Pakastepinaattia sulatettuna
|
500 g |
Suolaa
|
1 tl |
Muskottipähkinää rouhittuna
|
1 tl |
Vastajauhettua pippuria
|
¼ tl |
Lisää herkullisia ideoita
Herkullinen pinaattipiiras raejuustolla
Pinaattipiiras on klassinen ruokalaji, joka on aina ajankohtainen! Suolaisessa täytteessä, jossa on makeaa, maanläheistä pinaattia, on täyteläinen, monivivahteinen ja monipuolinen makuprofiili. Yhdessä voisen pohjan kanssa saat loistavan yhdistelmän makuja ja koostumuksia, jotka vaihtelevat pehmeästä täytteestä herkulliseen pohjaan, joka on sekä murea että rapea.
Tavallisen vehnäjauhon ja grahamjauhon seoksen avulla saadaan aikaiseksi pinaattipiiras, jonka pohja on sekä rapea että maukas. Grahamjauhossa on hieman makea ja pähkinäinen maku, joka täydentää täytteen makuja ihanasti ja korostaa sen umamin makua. Tämä erityinen jauhotyyppi antaa piirakkapohjalle myös kauniin kullanruskean värin, joka saa tämän raejuustolla höystetyn pinaattiquichen erottumaan joukosta.
Klassinen muna-juustotäyte lämpimällä muskottipähkinällä
Klassinen ranskalainen piiras valmistetaan herkullisesta suolaisesta muna-juustotäytteestä. Normaalisti piiraissa käytettäisiin maitoa ja/tai kermaa, mutta meidän versioomme tästä klassikosta olemme valinneet niiden sijaan raejuuston. Tämä antaa täytteelle raikkaamman maun ja suolaisemman makuvivahteen. Nämä vivahteet sekä tuorejuuston lievä kirpeys auttavat korostamaan herkän pinaatin makua.
Paras pinaattipiiraan täyte on tietysti maustettava hyvin, ja tämä tarkoittaa muutakin kuin vain suolaa ja pippuria. Muskottipähkinä on yleinen ainesosa piirastäytteissä, mutta se ei tee siitä yhtään vähemmän ainutlaatuista. Se on monipuolinen mauste, joka voi lisätä upeaa lämpöä ja hieman makean maun mihin tahansa täytteeseen. Meidän tapauksessamme se täydentää juuston ja munien rikkautta ja parantaa niiden suolaisuutta uskomattoman maukkaan pinaatti-raejuustopiiraan luomiseksi.
Täydellinen kesäpiknikille tai helpoksi illallisvaihtoehdoksi
Raejuustoa ja pinaattia sisältävä piiras lounaaksi tai illalliseksi jättää sinut varmasti kylläiseksi ja tyytyväiseksi. Tarjoiletpa sitä hyvien lisukkeiden, kuten salaattien, paahdettujen vihannesten tai rapean leivän kanssa, se toimii täyttävänä, suolaisena ateriana. Pinaattipiiras voidaan nauttia sekä kylmänä että lämpimänä, joten se toimii uskomattoman hyvin osana maukasta piknik-kattausta muiden eri lämpöisinä tarjoiltavien kevyiden kesäruokien kanssa. Voit myös valmistaa sen edellisenä päivänä ja tuoda sen mukanasi läheiseen puistoon idyllisimmässä pajukorissasi.
Jos raejuustolla höystetty helppo pinaattipiirakka on inspiroinut sinut luomaan herkullisen piknik-kattauksen, tutustu myös muihin mahtaviin piknik-resepteihimme kuten kanasandwicheihin, juustotartaletteihin ja suolaisiin oliivileipiin.
Kokeile pinaattiquichea pekonin kanssa
Yksi suosituimmista muunnelmista on lisätä pinaattipiiraaseen pekonia. Pekoni antaa annokseen paljon upeita umamin makuja, jotka vaihtelevat suolaisesta savuiseen. Nämä suolaiset maut sopivat hyvin täyteläisen muna-juustotäytteen kanssa, koska ne parantavat sen luonnollista mausteisuutta. Suolainen lisäys kohottaa myös täytteen yleistä makuprofiilia kompensoimalla lehtivihannesten luonnollista makeutta.
Jos haluat runsaamman version tästä pekonia sisältävästä pinaattipiiraasta, kokeile lisätä myös suosikkisieniäsi. Lihaisa ja maanläheinen sienen maku sopii hienosti pekonin savuisen ja suolaisen maun kanssa. Jos pekoni on erityisen suolaista, sienet, kuten siitakesienet, viljellyt herkkusienet ja osterivinokkaat voivat tasapainottaa tätä suolaisuutta ja luoda monipuolisen sieni-pinaattipiiraan pekonilla. Muista keittää valitsemasi sienet hyvin ennen kuin lisäät ne täytteeseen, jotta niistä ei vapaudu nesteitä, mikä tekee piiraasta vetisen.
Vinkkejä
Kun haluat tehdä pinaattipiiraan, jonka rapea pohja toimii hienona kontrastina täytteelle, saatat tarvita muutaman vinkin.
Ensinnäkin, älä vaivaa taikinaa liikaa. Ole varovainen sen kanssa, koska liiallinen käsittely voi saada aikaan kovan ja tiiviin pohjan. Käytä kylmää voita ja sekoita nopeasti lisäämällä hieman vettä kerrallaan. Muista antaa pohjan jäähtyä vähintään 30 minuuttia ennen esipaistamista.
Ennen esipaistamista pistele myös pohja haarukalla useita kertoja ilmakuplien muodostumisen estämiseksi. Tämä takaa tasaisemman pohjan, joka myös paistuu tasaisesti. Jos haluat, voit laittaa leivinpaperiarkin pohjan päälle ja täyttää sen piirakkapainoilla, kuivatuilla pavuilla tai kypsentämättömällä riisillä. Nämä painavat pohjaa alaspäin ja estävät sitä paisumasta esipaistamisen aikana. Paista pohjaa kuumennetussa uunissa, kunnes se saa hieman väriä ja kovettuu.
Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen lisäämistä, jotta piiras ei muutu vetiseksi. Jos lisäät täytteen kuumaan tai lämpimään pohjaan, lämpö voi aiheuttaa kosteuden haihtumisen täytteestä ja muodostaa höyryä, mikä voi tehdä täytteestä nestemäisemmän ja vaikeuttaa sen hyytymistä.