Pinaattikeitto

Pinaattikeitto

20 minuuttia Klassikko Viikon ruokalista
(21)
Kommentit
Pinaattikeitto maistuu ehdottomasti parhaimmalta, kun sen tekee alusta asti itse. Kaiken lisäksi se valmistuu todella nopeasti!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pinaattikeitto/

Tee näin:

Pinaattikeitto
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota pehmeäksi voissa ja rypsiöljyssä suuressa kattilassa.
  • Lisää pinaatti, kerma, vesi, liemikuutiot ja muskottipähkinä. Keitä noin kolme minuuttia. Mausta pippurilla.
  • Kuori ja leikkaa munat ja lisää ne keittoon.
  • Tarjoile leivän ja juuston, esim. gratinoitujen juustovoileipien, kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Keväisin voit korvata pinaatin nokkosella (1,5l tuoreita nokkosenlehitä tähän keittoon). Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta. Huuhdo nokkosenlehdet. Hienonna lehdet kulhossa saksilla ja kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.

Pinaattikeitto Q&A

Milloin pinaatti kannattaa lisätä pinaattikeittoon?
Miten saada pinaatti maistumaan paremmalta keitossa?
Miten pinaattikeitto sakeutetaan?
Säilyykö pinaatti hyvin keitossa?
Voinko käyttää pakastepinaattia tuoreen pinaatin sijasta keitossa?

Ainekset

4 annosta
Pinaattikeitto
Pakastepinaattia
450 g
Sipuli
1
Valkosipulinkynsi
1
2 rkl
5 dl
Vettä
1 dl
Kasvisfondia
2
Muskottipähkinäjauhe
Mustapippuria
2 ripausta
Tarjoiluun
Keitettyjä kananmunia puolitettuina
4
Leipä
Arla® Loputon kermajuustoa

Pinaattikeitto: nopea ja helppo klassikko

Kun etsit nopeaa lounasta tai päivällistä, joka lämmittää koleana päivänä, on pinaattikeitto vastaus. Vaatimaton mutta herkullinen pinaatti ansaitsee paikkansa ruoanlaittorepertuaarissasi.

Salaisuus kermaisen pinaattikeiton valmistamiseen

Tässä reseptissä kerma antaa pinaattikeitolle samettisen täyteläisyyden. Muita tapoja sakeuttaa keittoa on lisätä soseutettuja cannellinipapuja tai vaalean leivän paloja keiton kiehumisen aikana. Myös keiton varovainen sekoittaminen tekee keiton koostumuksesta kermaisemman. Lopuksi voit lisätä sakeuttavaa suurustetta keittämisen loppuvaiheessa. Suuruste sisältää rasvaa - voita tai öljyä - sekä jauhoja, joita on kuumennettu pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat ruskistuneet kevyesti ja tuoksuvat keksimäisiltä. Jäähtynyt suuruste lisätään pinaattikeittoon kiehumisen loppuvaiheessa.

Pinaattikeitto on helppo kasvisruoka

Tämä resepti on nopea ja helppo tapa valmistaa kermaista pinaattikeittoa, joka maistuu ihan jokaiselle ruokailijalle kasvissyöjiä myöten. Sitä voi helposti muokata niin, että saat pinaattikeitosta juuri sellaista kuin itse haluat.

Viimeistele pinaattikeitto krutongeilla

Mikään ei viimeistele keittoa niin kuin krutonit. Ne tuovat keittoon rapeutta ja rakennetta, joka sulautuu keittoon ajan myötä. Niin hienoilta kuin ne näyttävätkin, krutongit on myös helppo valmistaa. Tarvitset vain valkoisen leivän paloja, valelet niitä öljyllä, ripottelet suolaa pinnalle ja paahdat uunissa tai pannulla, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Lisää sitten jokaiseen keittokulhoon reilu kourallinen krutonkeja ennen tarjoilua.

Miten pinaattikeitto kannattaa tarjoilla?

Krutonkien lisäksi kulholliseen kermaista pinaattikeittoa voi lisätä puolitetun keitetyn kananmunan. Paksu viipale rapeaa leipää, joka on voideltu ja päällystetty suosikkijuustollasi, on tietysti myös erinomainen lisuke. Voit myös valmistaa uunissa valkosipuli- tai juustoleipää ja tarjoilla sitä keiton kanssa, jotta saat ateriasta vielä täyttävämmän.

Kommentit