Pinaatti-juustopiirakka

Pinaatti-juustopiirakka

Välipala
(2)
Kommentit
Pinaatti-juustopiirakka sopii niin pieneen kuin isoonkin nälkään, ja maistuu herkulliselta tilanteessa kuin tilanteessa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pinaatti-juustopiirakka/

Tee näin:

  • Nypi viileään voihin jauho-oreganoseos. Lisää murumaiseen seokseen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa taikinalla halkaisijaltaan 27 cm piiras- tai muu matala uunivuoka. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa pannulla. Poista pinaatinlehdistä tarvittaessa kovat ruodit. Huuhdo pinaatti hyvin ja valuta tai linkoa salaattilingossa. Lisää pinaatinlehdet pannulle ja paista sekoitellen, kunnes neste on haihtunut. Ota pannu levyltä pois. Lisää mausteet. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää pinaattiseos joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan. Paista noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta on saanut väriä. Tarjoa salaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

8 annosta
Pohja
100 g
Oreganoa
1 rkl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Sipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Ps tuoretta pinaatti, 300 g
1
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Timjamia
1 tl
Arla® Emmental juustoraastetta
3 dl
Kananmunat
3
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
1 dl

Kommentit