Pikkelöity punasipuli

Pikkelöity punasipuli

15 minuuttia Lisuke
(40)
Kommentit
Pikkelöity punasipuli on maukas lisuke grilliruoan kanssa. Se toimii myös bageleiden täytteiden tai salaatin mukana. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pikkeloity-punasipuli/

Tee näin:

Pikkelöity punasipuli
  • Kuori ensiksi punasipulit ja leikkaa renkaiksi.
  • Aloita pikkelöity punasipuli kiehauttamalla sokeri ja etikka kattilassa. Lisää punasipulit ja keitä 2–3 minuuttia.
  • Ota punasipulit pois kattilasta lusikalla ja laita ne lasiin. Keitä lientä korkealla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes liemestä on jäljellä noin 1 dl.
  • Kaada punasipulien päälle sitruunamehua ja lientä. Sulje säilytyspurkki tiiviillä kannella.
  • Säilytä pikkelöity punasipuli jääkaapissa.
  • Tarjoile pikkelöity punasipuli tacojen, salaatin tai bagelin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit jättää sitruunamehun pois reseptistä, mutta sitrushedelmien mehu antaa punasipulille sen vaaleanpunaisen värin (kestää noin 1 vuorokausi ennen kuin punasipuli saavuttaa kuvan värin). Sitruunamehu voidaan korvata appelsiini-, klementiini-, lime- tai greippimehulla. Pikkelöity punasipuli säilyy jääkaapissa peitettynä noin 2 viikkoa.

Vinkki

Tee pikkelöidystä punasipulista jouluversio lisäämällä marinadiin kokonaisia mustapippureita ja neilikoita, kardemummansiemeniä ja tähtianista.

Ainekset

4 annosta
Pikkelöity punasipuli
Sokeria (n. 1 dl)
85 g
Etikkaa
1 dl
Punasipulia (n. 150 g)
2
Tuorepuristettua sitruunamehua
1 rkl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet