Piirakkapohja

Piirakkapohja

40 minuuttia Brunssi Illallinen Pääruoka Jälkiruoka
(5)
Kommentit
Hyvä piirakkapohja toimii sekä makeissa että suolaisissa piirakoissa. Jos esipaistat pohjaa, se pysyy mehevänä ja rapeana. Kokeile helppoa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/piirakkapohja/

Tee näin:

Piirakkapohja
  • Aloita valmistamaan piirakkapohja mittaamalla voi, sokeri ja jauhot kulhoon. Jos leivot suolaista piirakkaa jätä sokeri pois.
  • Nypi voi, sokeri ja vehnäjauho murumaiseksi massaksi. Nyppiminen kannattaa tehdä nopeasti, ettei taikinaan tule sitkoa.
  • Lisää piirakkataikinaan vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna valmiin taikinan levätä jääkaapissa 30 minuutin ajan ennen sen laittamista piirakkavuokaan.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Esipaistamalla piirakkapohja pysyy sopivan mehevänä ja rapeana. Lisäksi jos piirakan täyte on todella kosteaa, kannattaa piirakkapohja esipaistaa, näin koko piirakka ehtii kypsyä.

Ainekset

1 kpl
Piirakkapojha
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Sokeria (suolaisessa piirakassa, jätä sokeri pois)
2 rkl
Vettä
2 rkl

Kommentit