Pestopasta sienillä

Pestopasta sienillä

15 minuuttia Illallinen Pääruoka Lounas Ateriakokonaisuus Klassikko
(1)
Kommentit
Tämä mieto ja maukas pestopasta paistetuilla sienillä on ihana kasvisruokasensaatio, joka sopii mihin tahansa illanistujaisiin tai arkipäivän ateriahetkeen. Me käytämme reseptissä osterisieniä, mutta voit valita myös omat suosikkisienesi ja antaa siten ruokalajille persoonallisen vivahteen.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pestopasta-sienilla/

Tee näin:

Pestopasta sienillä
  • Aloita pestosta. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Poista siemenet pannulta ja laita sivuun odottamaan.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli ja paista se nopeasti pannulla öljyssä.
  • Sekoita valkosipuli, pähkinät, juusto, basilika ja loput öljystä keskenään pestoksi. Lisää öljyä, jos haluat löysempää pestoa. Mausta mustapippurilla.
  • Leikkaa sienet ohuiksi suikaleiksi.
  • Paista kovalla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes sienet ovat saaneet väriä ja neste on kiehunut.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Säästä osa pastavedestä.
  • Kun pasta kypsenee, hienonna valkosipuli. Halkaise ja hienonna chili.
  • Lisää valkosipuli, chili sekä voi ja rypsiöljy paistinpannulle.
  • Vähennä lämpöä ja paista noin viisi minuuttia sekoitellen, kunnes sienet ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kerma ja talteen otettu pastavesi kattilaan ja sekoita se sitten pastan kanssa. Anna kaiken kuumentua.
  • Asettele annokset lautasille ja pirskota päälle pestoa. Tarjoile rucolan kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Pestopasta sienillä Q&A

Mitkä sienet sopivat parhaiten pastan kanssa?
Tuleeko pesto kuumentaa ennen sen lisäämistä pastaan?

Ainekset

4 annosta
Pestopasta sienillä
Pastaa esim. tagliatelle
300 g
Sieniä esim. osterisieniä
400 g
Valkosipulinkynsi
1
Chili
1
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
Mustapippuria
Kuohukermaa
2 dl
Rucola
65 g
Itsetehty pesto
Pinjansiemeniä
25 g
Valkosipulinkynsi
1
Oliiviöljyä
1 dl
Castello® Präst -juustoa
50 g
Tuoretta tuoretta basilikaa
1 ruukku
Mustapippuria

Mistä pesto on peräisin?

Pesto on paksu, karkeasti jauhettu kastike, joka tarjoillaan perinteisesti pastan kanssa. Se on kotoisin Genovan kaupungista Pohjois-Italian Ligurian alueelta, missä sitä valmistetaan perinteisesti basilikasta, pinjansiemenistä ja parmesaanijuustosta. Tämä vihreä pesto on kuuluisa pesto alla Genovese. Vuosien varrella tämä herkku on inspiroinut useita pestokastikkeita, jotka on valmistettu monista eri ainesosista. Perinteisin pesto on kuitenkin edelleen Genovese.

Paras pastatyyppi peston kanssa

Italiassa, peston synnyinmaassa, pestoa tarjoillaan perinteisesti tuoreiden trofien tai spagettipastan kanssa. Nämä ohuet, herkät pastan muodot sekoittuvat peston kanssa tasaisesti keskenään. Laadukas kuivattu pasta on helppo tunnistaa vaaleasta väristä ja karheasta pinnasta, joka on peräisin pastan muotoiluun käytetystä pronssipuristimesta. Pinnan karheus auttaa pestoa tarttumaan pastaan. Voit tietysti tarjota pestoa suosikkipastasi, kuten tagliatellen, pennen tai jopa perunagnocchien kanssa.

Miten pestopastaa kannattaa säilyttää?

Jos olet jo sekoittanut peston ja pastan keskenään, voit säilyttää pastaa jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jopa viisi päivää. Jos pestoa on jäänyt yli, sitä voi säilyttää jääkaapissa erikseen enintään viisi päivää. Varmista, että astia on kunnolla suljettu ja että pestossa on riittävästi öljyä peittämään basilika ja muut ainesosat, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Pestoa voi myös pakastaa pakastamiseen sopivassa astiassa jopa kuusi kuukautta.

Kommentit