Pestopasta

Pestopasta

30 minuuttia Illallinen Pääruoka
(16)
Kommentit
Pestopasta on pastaruokien klassikko! Nauti pestopasta sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun kanan kera. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pestopasta/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan pestopasta tekemällä ensin pesto. Kiehauta ja kuori mantelit pestoon. Sekoita keskenään mantelit, öljy, basilika, minttu, vesi ja viinietikka hienoksi massaksi esim. tehosekoittimessa. Murenna 80 g juustosta ja säästä loput koristeeksi. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Keitä pasta isossa kattilassa runsaassa vedessä. Lisää kattilaan kesäkurpitsa kun pastan kiehumisaikaa on jäljellä ½ minuuttia. Kaada keitinvesi pois siivilän läpi. Jätä pasta ja kesäkurpitsa kattilaan.
  • Sekoita joukkoon kevyesti pestoa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Jaa pestopasta neljälle lautaselle. Murenna päälle loppu juusto.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Paista pestopastan seuraksi kanaa tai paprikoita. Myös paahdetut pinjansiemenet sopivat erinomaisesti pestopastan päälle.

Ainekset

4 annosta
Pasta
Kesäkurpitsaa (yht. n. 500 g)
2
Täysjyväspagettia
300 g
Pesto
Manteleita
25 g
Oliiviöljyä
2½ rkl
Tuoretta tuoretta basilikaa (n. 30 g)
5 dl
Tuoreita mintunlehtiä
½ dl
Vettä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
100 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
½ tl

Kommentit