Pesto

Pesto

15 minuuttia
(2)
Kommentit
Pesto on monikäyttöinen italialainen kastike, jolla voi maustaa esimerkiksi pastan, salaatit tai laittaa vaikkapa leivän päälle.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pesto/

Tee näin:

Pesto
  • Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla. Ota paahdetut pinjansiemenet pannulta ja laita sivuun odottamaan.
  • Kuori ja silppua valkosipuli hienoksi ja paista hetki pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä.
  • Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella oliiviöljy, valkosipuli, pinjansiemenet, juustoraaste ja basilika hienoksi pestoksi. Jos haluat pestosta löysempää, lisää oliiviöljyä.
  • Mausta pesto vasta rouhitulla mustapippurilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Pesto Q&A

Mitä eroa on pestolla ja pesto Genovesen välillä?
Mitä pesto tarkoittaa italiaksi?
Minkä kanssa pestoa perinteisesti tarjoillaan?
Miten italialaiset syövät pestoa?
Voiko pestoa pakastaa?

Ainekset

3 dl
Pesto
Pinjansiemeniä
50 g
Valkosipulinkynttä
2
Castello® Präst -juustoa raasteena
100 g
Tuoretta tuoretta basilikaa (kaksi ruukkua)
60 g
Neitsytoliiviöljyä
2 dl
Mustapippuria myllystä

Täydellisen kotitekoisen peston salaisuus

Kun hallitset peston valmistamisen taidon, sinusta tulee keittiön todellinen sankari. Aloita valitsemalla laadukkaat raaka-aineet. Varsinkin valitsemasi öljy määrää paljon pestosi luonteesta. Hyvä oliiviöljy tuo syvän, aidon maun. Valmista basilika pesemällä se huolellisesti ja antamalla sen kuivua ennen kastikkeen sekoittamista. Paahda pinjansiemenet vaaleanruskeiksi, jolloin niiden herkkä pähkinäinen maku tulee paremmin esiin. Lisää myös vähän valkosipulia kerrallaan ja maistele matkan varrella, jotta valkosipuli ei mausta pestoa liikaa.

Kokeile myös punaista pestoa

Kaikki pesto ei ole vihreää. Lisäämällä aurinkokuivattuja tomaatteja ja paahdettuja punapaprikoita, pestosi saa punaruskean värin ja uusia maku-ulottuvuuksia. Aivan kuten vihreän pesto alla Genovesen kohdalla, myös pesto rosso tarjoaa tilaa kokeiluille. Voit kokeilla erilaisia pähkinöitä, juustoja ja öljyä. Voit myös maustaa punaista pestoa lisäämällä sekaan chilihiutaleita tai vaihtamalla tavallisen oliiviöljyn chiliöljyyn.

Mitä peston kanssa yleensä tarjoillaan?

Pesto on paras ystävä pastan kanssa, mutta se sopii melkein mihin tahansa muuhunkin ruokaan. Pesto on erinomainen, maukas lisuke myös lihalle ja kalalle - tai voit pyöräyttää pestossa paahdettuja vihanneksia ja tarjoilla ne täyteläisenä lisäkkeenä. Kokeile lisätä pestoa keiton tai salaattien päälle tai sekoita sitä kastikkeeseen. Se sopii myös erinomaisesti pizzan ja bruschettan valmistamiseen. Voit jopa levittää tuoretta pestoa leivän päälle.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet