Perunapizza

Perunapizza

30 minuuttia
Perunapizza on maukas tapa käyttää ylimääräiset perunat. Tämä perunapizza ei sisällä lihaa, joten se sopii myös kasvissyöjille. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/perunapizza/

Tee näin:

Chili- ja valkosipuliöljy
  • Sekoita öljy, chilitahna ja valkosipuli yhteen kulhossa.
Perunapizza
  • Aloita perunapizza asettamalla kaksi leivinpeltiä lämpiämään uuniin.
  • Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi (halkaisijaltaan n. 30 cm) pizzapohjaksi ja aseta ne kahdelle leivinpaperille.
  • Sekoita öljy, rosmariini ja suola kulhossa ja käytä perunat öljyssä.
  • Levitä mozzarellaraaste pizzapohjille ja aseta perunaviipaleet päälle. Vedä perunapizzat leivinpaperien päällä leivinpelleille.
  • Kypsennä yksi perunapizza kerrallaan 275-asteisessa uunissa noin 12–15 minuutin ajan.
  • Koristele perunapizza tuoreilla rosmariinin oksilla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  • Tarjoile perunapizza chili- ja valkosipuliöljyn kera.
Valmis!
Ilmastovinkki

Valitse aina paikallisesti tuotettuja vihanneksia, kun sinulla on mahdollisuus.

Ruuanlaittovinkki

Voit vaihdella perunapizzan voimakkuutta valitsemallasi chilillä. Valitse suosikkisi tuoreesta chilistä, jalopenosta sekä kuivatuista chilihiutaleista.

Ravintosisältö

213 Kcal

Ainekset

Chili- ja valkosipuliöljy
Oliiviöljyä
2 rkl
Chilitahnaa (esim. Sambal oelek)
1 rkl
Murskattu valkosipulinkynsi
1
Perunapizza
Pizzataikinaa
n. 600 g
Perunoita ohuina viipaleina
600 g
Oliiviöljyä
3 rkl
Hienonnettua tuoretta rosmariinia
3 rkl
Sormisuolaa
1½ tl
200 g
Koristeluun
Pieniä tuoreita rosmariinin oksa
Sormisuolaa
Karkeasti jauhettua pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Naan-pizza
30 minuuttia
Naan-pizza
(12)