Perunamunakas eli espanjalainen tortilla

Perunamunakas eli espanjalainen tortilla

Brunssi Illallinen Pääruoka Aamupala
(0)
Kommentit
Perunamunakas eli espanjalainen tortilla valmistetaan paistinpannun koossa, mutta leikataan pieniksi paloiksi ja syödään tapaksina. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/perunamunakas-eli-espanjalainen-tortilla/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan perunamunakas käsittelemällä perunat ja sipulit. Kuori ja leikkaa perunat ja sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  • Paista peruna- ja sipuliviipaleita pannulla öljyssä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
  • Vatkaa kananmunat ja kerma yhteen. Kaada kananmunakermaseos pannulle ja nostele perunoita ja sipuleita varovasti, jotta seos valuu pannun pohjalle saakka.
  • Laita levy keskilämmölle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Käännä perunamunakas ympäri kantta apuna käyttäen ja paista vielä 2-3 minuuttia.
  • Pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Laita valmis perunamunakas tarjoilulautaselle ja lisää perunamunakkaan päälle tomaatit ja rucola.
  • Tarjoile valmis perunamunakas tuoreen leivän kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Perunoita
500 g
Keltasipulia
2
Oliiviöljyä
½ dl
1 dl
Kananmunat
6
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Tomaatti pilkottuna
2
Rucola
60 g

Kommentit