Perunakeitto uppomunien kera

Perunakeitto uppomunien kera

Illallinen Pääruoka
(1)
Kommentit
Ihanan kermainen keitto, joka on helppo valmistaa. Perunalastut antavat mukavaa rapeutta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/perunakeitto-uppomunien-kera/

Tee näin:

  • Kuori ja leikkaa perunat, sipuli ja valkosipuli paloiksi. Paista ne voissa kattilassa. Lisää viini ja kasvisliemi. Kiehauta ja keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kerma ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada etikka 4 pieneen kuppiin. Riko kananmuna varovasti jokaiseen kuppiin ja anna hautua noin 10 minuuttia. Kiehauta 1 litra vettä kattilassa. Ota pois liedeltä ja vispilöi veteen pyörre. Kaada munat nopeasti kanta edellä kattilaan. Anna niiden olla noin 2 minuuttia. Nosta munat uralusikalla ja anna niiden valua paperilla. Kaada keitto 4 lautaselle. Halkaise munat ja lisää ne keittoon. Mausta mustapippurilla ja koristele sitruunalla, sipulilla ja kirvelillä. Tarjoile perunalastujen kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Puikulaperunoita
200 g
Keltasipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
15 g
Valkoviiniä
2 dl
Kasvisfondia
2 dl
Kuohukermaa
½ dl
Suolaa
Mustapippuria
Haudutetut kananmunat
Pientä kananmunat
4
Etikkaa (12 %)
2 rkl
Mustapippuria
Sitruunankuori
1
Hienonnettua punasipulia
1 rkl
Oksaa kirveli
8
Suolattuja perunalastuja

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet