Perinteiset korvapuustit

Perinteiset korvapuustit

Nämä korvapuustit ovat kuin oman äidin leipomat! Mehevät korvapuustit maistuvat vaikkapa kylmän maidon kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/perinteiset-korvapuustit/

Tee näin:

Korvapuusti ohje
  • Aloita korvapuustit murentamalla hiiva isoon kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää mukaan maito ja lämmitä seos noin 37 asteeseen. Kaada lämmitetty voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  • Lisää kulhoon keskenään sekoitetut suola, sokeri, kardemumma ja lähes kaikki jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se pehmenee ja on joustava. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita korvapuustien täytteen ainekset.
  • Vaivaa pullataikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa sitten taikina kahteen osaan ja rullaa osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, jotka ovat mitoiltaan noin 30x45 cm. Jaa täyte tasaisesti levyille.
  • Rullaa levyistä tiukat rullat, jätä levyjen saumat alaspäin. Leikkaa sitten veitsellä tai saksilla rullista noin 5-7 sentin levyisiä korvapuusteja. Aseta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna korvapuustien kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  • Voitele lopuksi korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista korvapuusteja uunin keskiosassa noin 8-10 minuuttia. Anna valmiiden korvapuustien jäähtyä ritilällä leivinliinan alla.
Valmis!
Video Korvapuustit

Katso videolta vinkit mehevien korvapuustien leipomiseen!

Ainekset

Korvapuusti ohje
Hiivaa
50 g
150 g
5 dl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 dl
Kardemummaa
1½ tl
Erikoisvehnäjauhoja
14 dl
Korvapuustien täyte
150 g
Sokeria
¾ dl
Kanelia
1½ rkl
Voiteluun ja koristeluun
Kananmuna
1
Raesokeria
Lisää herkullisia ideoita