Pekoniin kääritty parsa

Pekoniin kääritty parsa

30 minuuttia
(1)
Kommentit
Kun ensimmäiset vihreät parsat saapuvat, kesä on aivan nurkan takana. Raikas, vihreä parsa tuo mukanaan upean kesätunnelman. Tässä reseptissä parsat tarjoillaan pekoniin käärittynä ja grillataan pannulla tai ulkona, jotta ne saavat hieman savuisen maun. Jotta kokemus olisi vieläkin herkullisempi, ne tarjoillaan kirpeän, suolaisen salaattijuustodipin kanssa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pekoniin-kaaritty-parsa/

Tee näin:

Salaattijuustodippi
  • Soseuta juusto kulhoon ja sekoita jogurtin ja pippurin kanssa.
  • Peitä dippi ja laita se jääkaappiin tarjoiluun asti. 3.
  • Mausta maun mukaan.
Grillattu, pekoniin kääritty parsa
  • Napsauta parsan kanta irti muutaman senttimetrin matkalta.
  • Sekoita öljy ja sokeri ja sivele parsa seoksella.
  • Kääri pala pekonia kolmen parsan nipun ympärille – toista samalla tavalla loppujen ainesosien kanssa.
  • Grillaa pekoniin käärittyä parsaa kuumalla grillipannulla tai hyvällä tarttumattomalla paistinpannulla noin 1 minuutti kummaltakin puolelta korkealla lämmöllä – yhteensä 3 minuuttia.
  • Tarjoile heti salaattijuustodipin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä grillatusta pekoniin kääritystä parsasta

Kun olet ottanut reseptimme haltuun, pekoniin käärityn, grillatun parsan valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Saat lisätietoja lukemalla alta vastauksia joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Kuinka grillata pekoniin käärittyä parsaa?
Kuinka kauan pekoniin käärittyä parsaa grillataan?
Voiko pekoniin käärittyä parsaa valmistaa grillissä?
Voiko pekoniin käärittyä parsaa grillata pannulla?
Mistä tietää, milloin pekoniin kääritty grillattu parsa on valmista?
Miksi grillattu pekoniin kääritty parsa on vetistä?
Miltä grillattu pekoniin kääritty parsa maistuu?
Mitä grillatun, pekoniin käärityn parsan kanssa tarjoillaan?

Ainekset

8 annosta
(kussakin annoksessa 3 parsatankoa)
Salaattijuustodippi
Apetina® Classic -kuutioita
100 g
Kreikkalaista jogurttia
150 g
Vastajauhettua pippuria
Pekoniin kääritty parsa
Vihreää parsaa (n. 400 g)
24
Rypsiöljyä
2 rkl
Sokeria
1 tl
Pekoniviipaletta
8

Pekoniin kääritty grillattu parsa

Pekoniin käärityissä parsanipuissa on herkullinen yhdistelmä makuja, jotka tekevät siitä suositun ruokalajin. Pekoni lisää suolaisen maun, joka sopii hyvin parsan maanläheiseen ja hieman pähkinäiseen makuun. Kypsennettynä pekonista tulee rapeaa ja hieman hiiltynyttä, mikä lisää savuisen ja maukkaan elementin. Parsa muuttuu pehmeäksi, mutta säilyttää silti hieman napakan rakenteensa, mikä tarjoaa mukavan kontrastin rapealle pekonille. Sellaisenaan nämä kaksi muodostavat loistavan yhdistelmän sekä maun että rakenteen suhteen.

Tämä resepti voidaan valmistaa monin tavoin ja nauttia useiden pääruokien lisukkeena. Sitä voidaan tarjoilla myös alkupalana tai välipalana. Se toimii hyvin osana herkullista puutarhajuhlakattausta, jossa on erilaisia salaatteja, grillattuja vihanneksia, BBQ-lihaa sekä maukkaita dippejä ja kastikkeita.

Sokerilla ja öljyllä sively riittää maustamiseksi

Hyvin kypsennettyjen vihannesten varmistamiseksi tarvitset hieman öljyä sivelyyn. Rypsiöljy on loistava valinta, koska se kestää helposti korkeita lämpötiloja. Lisäksi siinä on mieto ja neutraali maku, joka on kevyt ja puhdas eikä peitä muita ainesosia. Sen hieman maanläheinen ja pähkinäinen maku korostaa kesävihannesten makua hienovaraisella mutta herkullisella tavalla. Yksinkertaisen mausteseoksen pieni sokerimäärä mahdollistaa lisäkaramellisoitumisen grillattaessa, mikä korostaa ihastuttavaa kontrastia pehmeän keskuksen ja suolaisen päällisen välillä.

Tarjoile ihanan salaattijuustodipin kanssa

Pekoniin käärityn grillatun parsan parhaan kastikkeen tulisi parantaa makuja olematta liian hallitseva. Salaattijuustopohjainen kastike on näin ollen loistava valinta.

Kreikkalaisesta jogurtista ja vastajauhetusta pippurista valmistetussa salaattijuustodipissä on herkullisen kirpeä ja suolainen maku, joka sopii uskomattoman hyvin pekoniin käärityn parsan kanssa. Kreikkalainen jogurtti antaa dipille kermaisen koostumuksen ja hieman kirpeän maun, kun taas soseutettu salaattijuusto lisää suolaisen ja kirpeän maun, joka tasapainottaa jogurtin täyteläisyyttä.

Vastajauhettu pippuri lisää hienovaraisen mutta selkeän pippurisen maun, joka täydentää dipin muita makuja ja korostaa sen täyteläisyyttä. Mustapippuri lisää dippiin myös hieman mausteisuutta, mutta ei liikaa muiden makujen peittämiseksi. Kaiken kaikkiaan hyvien ainesosien yhdistelmä luo monipuolisen ja tasapainoisen kastikkeen.

Jos et saa tarpeeksesi maukkaasta juustosta, suosittelemme tutustumaan myös näihin resepteihimme: kesäinen mansikkainen salaatti tai mansikkasalaatti salaattijuustolla ja pastasalaatti itsetehdyllä pestolla.

Pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus

Ihanan helppo tapa sekoittaa tämä yksinkertainen resepti on lisätä öljyyn erilaisia makuaineita. Voit käyttää kuivattuja mausteita, tuoreita yrttejä tai esimerkiksi sitruunamehua ja puristettua valkosipulia.

Rapea grillattu parsa valkosipulilla maustettuna maistuu upealta. Terävä valkosipuli lisää ruokaan pistävän ja aromaattisen elementin. Grillattaessa terävyys vähenee ja valkosipulin makeammat vivahteet tulevat paremmin esiin. Pieni karamellisoituminen tuo maun syvyyttä maukkaaseen herkkuun.

Sitruunalla grillattu parsa sopii täydellisesti kesäaikaan. Sitruunamehun kirpeä ja raikas maku täydentää parsan maanläheistä ja hieman pähkinäistä makua. Sitrusmainen maku pääsee vielä paremmin esiin, kun ripottelet päälle sitruunankuorta tai muutaman tipan sitruunamehua kypsennyksen jälkeen.

Leikittele erilaisilla mausteilla saadaksesi selville, mikä maistuu sinulle parhaiten. Jos haluat, että valitsemiesi mausteiden maut ovat voimakkaampia, voit antaa vihannesten marinoitua mausteöljyseoksessa 30 minuuttia ennen käärimistä.

Vinkkejä

Kesäkuukaudet, jolloin ilma on lämmin ja sää aurinkoinen, ovat täydellistä aikaa sytyttää grilli ja tehdä grillattua pekoniin käärittyä parsaa grillissä.

Pekoniin käärityn parsan grillaaminen antaa niille savuisemman maun. Ne voivat myös saada hieman hiiltyneemmän ja rapeamman rakenteen ulkopuolelta samalla kun ne pysyvät pehmeinä sisäpuolelta. Kaiken kaikkiaan pannulla paistetun ja grillissä grillatun pekoniin käärityn parsan makuerot ovat hienovaraisia, mutta grilliversiossa voi olla hieman savuisempi ja hiiltynyt maku.

Kommentit