Pataleipä

Pataleipä

Pataleipä paistuu nimensä mukaan vaivattomasti padassa. Kokeile helppoa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/pataleipa/

Tee näin:

  • Murenna hiiva ja liota se veteen sulatetun voin, hunajan etikan kanssa, mielellään yleiskoneessa.
  • Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää pähkinät, grahamjauho ja suurin osa vehnäjauhosta taikinaan. Vaivaa taikinaa noin 10 min.
  • Annan taikinan nousta liinan alla vähintään tunnin.
  • Voitele noin 2 litran pata voilla huolellisesti. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ja muotoile siitä pyöreä leipä. Laita leipä voideltuun pataan ja anna nousta leivin liinan alla noin 45 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Laita padan päälle kansi ja paista leipää uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
  • Poista kansi ja paista vielä noin 20 minuuttia lisää.
  • Anna jäähtyä. Nauti valmis pataleipä voin kanssa!
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Hiivaa
25 g
Vettä
3 dl
½ dl
Suolaa
½ rkl
Etikkaa (väkiviina)
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Saksanpähkinöitä
75 g
Grahamjauhoja
3 dl
Erikoisvehnäjauhoja
5 dl