Pastasalaatti pekonilla

Pastasalaatti pekonilla

30 minuuttia Pääruoka Lounas Piknik Välipala
(1)
Kommentit
Eläköön pastasalaatti! Kirkkaiden värien, tuoreiden raaka-aineiden ja kermaisen rakenteen ansiosta tämä helppo pastasalaatti on täydellinen tapa piristää kesämenua. Nappaa suosikkipastasi, sekoita joukkoon värikkäitä vihanneksia ja kruunaa se tuoreella basilikalla ja rapealla pekonilla - ja valmistaudu nauttimaan jokaisesta suupalasta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pastasalaatti/

Tee näin:

Pastasalaatti
  • Kiehauta suolattu vesi kattilassa. Keitä pastaa 11-12 minuuttia, kunnes se on sopivan pehmeää.
  • Siirrä 1/2 dl keitinvettä sivuun ja anna pastan valua siivilässä.
  • Sekoita tuorejuusto ja keitinvesi kattilassa, kunnes juusto on sulanut.
  • Yhdistä valutettu pasta juustoon, vihanneksiin, basilikaan (säästä osa koristeeksi), suolaan ja pippuriin. Mausta maun mukaan ja anna maustua peitettynä työtasolla noin 15 minuuttia.
  • Laita sillä välin pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja paista niitä ensin 2 minuuttia kovalla ja sitten keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  • Anna pekonin valua talouspaperin päällä, ennen kuin pilkot sen pienemmiksi paloiksi. Laita pastasalaatti kulhoon.
  • Ripottele päälle pekonia, koristele basilikalla ja tarjoile salaatti lämpimän naan-leivän kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä pastasalaatista

Pastasalaatit ovat monipuolisia ja herkullisia. Kun tarjolla on niin paljon ainesosia ja makuyhdistelmiä, voi olla haastavaa päättää, mistä aloittaa. Jatka lukemista, niin saat selville kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä suositusta ruokalajista.

Miten tehdä pastasalaattia?
Mitä laittaa pastasalaattiin?
Onko pastasalaatti lisuke vai pääruoka?
Mitä tarjoilla pastasalaatin kanssa?

Ainekset

4 annosta
Pastasalaatti
Vettä
2 l
Täysjyväpastaa esimerkiksi fusillia
250 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Punaista paprika kuutioituina (n. 300 g)
2
Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja puolitettuina
250 g
Maissi
250 g
Tuoretta tuoretta basilikaa silputtuna
1 dl
Karkeaa suolaa
½ tl
Vastajauhettua pippuria
Pekonisiivuja
16 siivua eli noin 250 g
Tarjoiluun
Naan-leipää (mieluiten täysjyväistä naan-leipää)
200 g

Kokeile helppoa pastasalaatin reseptiä

Tutustu kesäisen pastasalaattimme ihastuttaviin makuihin. Salaatissa on värikkäitä vihanneksia, aromaattisia yrttejä ja rapeaa pekonia. Vain muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä voit luoda ruokalajin, joka on paitsi herkullinen myös tuo ripauksen auringonpaistetta pöytään. Se on täydellinen ruokalaji piknikille, grillijuhliin tai vain rauhalliseen iltaan puutarhassa. Älä ylläty, jos tästä herkullisesta ruokalajista tulee vakioherkku kokoontumisissasi, sillä houkuttelevat maut ja tyydyttävä kermaisuus tekevät siitä varmasti mieleisen kenelle tahansa.

Pastasalaatti tuorejuustolla

Tuorejuuston lisääminen pastasalaattiin on huippuvalinta, varsinkin kun valitset mausteisen juuston. Tämä ei-niin-salainen ainesosa muuttaa tavallisen pastasalaattisi vastustamattomaksi kulinaariseksi herkuksi, joka saa vieraasi ihastumaan ruoanlaittotaitoihisi. Kuvittele vain, kuinka täyteläinen, samettinen tuorejuusto ja sen kirpeät ja aromaattiset sävyt ympäröivät suosikkipastasi. Sekoitettuna vihanneksiin ja yrtteihin se luo makujen yhdistelmän, joka saa kaikki santsaamaan. Pikantti tuorejuusto ei ainoastaan lisää ruokaan ihastuttavaa kermaisuutta, vaan antaa myös hienovaraista potkua, joka kohottaa makuelämystä ja tekee siitä todella unohtumattoman.

Kylmä pastasalaatti lämpimiin kesäpäiviin

Pastasalaattimme paprikan, kirsikkatomaattien ja maissin kera on ehdoton must kuumina kesäpäivinä, kun kaipaat jotain yksinkertaista mutta täyttävää. Tämä monipuolinen ruokalaji sopii sekä lounaaksi että illalliseksi, joten se on hyvä vaihtoehto kiireisille päiville tai rennoille piknikeille rannalla. Sateenkaaren värejä ja erilaisia koostumuksia pursuava ruokalaji on juhlaa sekä silmille että makuaistille. Hemmottele itseäsi tämän ihastuttavan maissia sisältävän pastasalaatin eloisilla mauilla ja virkistävällä rapeudella ja nauti jokaisesta herkullisesta suupalasta.

Lisää päälle tuoretta basilikaa ja rapeaa pekonia

Anna pastasalaatillesi maukas vivahde lisäämällä sen päälle tuoretta basilikaa ja rapeaa pekonia. Basilikan aromaattisen makea ja hieman pippurinen aromi yhdistyy upeasti pekonin savuiseen ja rapeaan hyvyyteen, mikä luo herkullisen yhdistelmän, joka saa makunystyrät innostumaan. Tämä basilikaa ja pekonia sisältävä pastasalaatti on nautinto, joka valloittaa vaativimmankin makuhermon, sillä siinä yhdistyvät täydellisesti virkistävät yrtit ja suolainen, rapea liha.

Tarjoile lämpimän naan-leivän kanssa

Täydennä herkullista luomustasi lämpimällä, kuohkealla naanilla. Se on ihastuttava tapa tehdä ateriasta täyteläisempi. Pehmeä, kuohkea naan ja sen herkkä, hieman kirpeä maku täydentävät täydellisesti viileää, virkistävää salaattia. Kun nautit jokaista suupalaa, murean naani-leivän ja rapeiden vihannesten kontrasti luo tekstuurien harmonian. Nauti naanin lohduttavasta lämmöstä pekonia sisältävän eloisan pastasalaatin rinnalla.

Kaipaatko inspiraatiota kesäruokiin? Mikset tarjoilisi herkullista piirasta? Meillä on useita vaihtoehtoja, esimerkiksi pinaatti- tai juustopiiras. Voit myös valita klassisen voileivän - ehkäpä kanavoileivän tai pulled pork -voileivän.

Ideoita reseptin mukauttamiseksi

Kokeilemalla eri ainesosia ja makuja voi saada aikaan upeita uusia ruokia. Älä pelkää olla luova keittiössä ja kokeilla uusia yhdistelmiä ja lisätä oma twistisi. Mahdollisuuksia on loputtomasti aina eri hedelmien ja vihannesten lisäämisestä pastatyyppien vaihtamiseen. Pienellä mielikuvituksella voit luoda monenlaisia variaatioita.

Pastasalaatti kanan kanssa

Helppo tapa lisätä makua ja tehdä siitä täyteläisempää on sisällyttää siihen kanaa. Riippumatta siitä, käytätkö grillattua, paahdettua vai paistettua kanaa, murea ja mehukas liha täydentää pastaa ja vihanneksia herkullisesti. Voit myös kokeilla erilaisia mausteita ja marinadeja saadaksesi kanan parhaat puolet esiin, lisäämällä siihen savuisuutta, mausteisuutta tai jopa ripauksen makeutta.

Lisää kesäiset lempivihanneksesi

Jos haluat luoda todella kausiluonteisen ruokalajin, voit lisätä siihen kesäisiä suosikkivihanneksia. Esimerkiksi parsapastasalaatti tuo esiin tämän hennon vihreän vihanneksen kirkkaat ja raikkaat maut. Voit myös lisätä joukkoon herneitä, joiden hienovarainen makeus täydentää tuorejuuston kermaisuutta. Sekoita eri vihanneksia keskenään, jotta saat aikaan eloisan ruokalajin, jossa kesän kasvisten parhaat maut pääsevät oikeuksiinsa.

Pastasalaatti hedelmien kanssa

Jos haluat antaa ruokalajille maukkaan twistin, harkitse hedelmien lisäämistä, jotta saat makeutta ja ripauksen eksotiikkaa. Mangolla maustettu pastasalaatti antaa ihastuttavan trooppisen maun, kun taas ananaksella maustettu pastasalaatti tuo siihen kirpeän makean sävyn, joka sopii ihanasti yhteen sulatetun tuorejuuston kermaisen rakenteen kanssa. Vihreitä oliiveja voi myös lisätä suolaisen kontrastin aikaansaamiseksi, jolloin hedelmien makeus saa hieman suolaisen vastapainon. Tämä ainesosayhdistelmä luo virkistävän ja odottamattoman ruokalajin, joka tekee varmasti vaikutuksen.

Kokeile vaihtaa pastalajiketta

Pastan valinta voi vaikuttaa ruokasi yleiseen rakenteeseen ja ulkonäköön. Perhospasta (farfalle), fusilli ja penne tarjoavat kaikki erilaisia muotoja ja koostumuksia. Kun valitset pastalajiketta, mieti, miten hyvin se tarttuu sulatettuun tuorejuustoon. Esimerkiksi fusilli sopii spiraalimaisen muotonsa ansiosta erityisen hyvin sekoittumaan kastikkeeseen ja varmistamaan, että jokainen suupala on täynnä makua. Voit vapaasti kokeilla eri tyyppejä ja muotoja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan.

Vinkkejä

Valmista salaatti pari päivää etukäteen ja säilytä se jääkaapissa. Näin säästät aikaa, ja lisäksi maut sulautuvat yhteen ja voimistuvat.

Säilytä ilmatiiviissä astiassa tuoreuden säilyttämiseksi ja mahdollisten hajujen siirtymisen estämiseksi. Jos viet sitä piknikille tai muuhun ulkoilmatapahtumaan, muista pitää se jäähdytettynä kylmälaukussa kylmäkallejen kanssa tai säilytä sitä varjoisassa paikassa pilaantumisen estämiseksi.

Kypsennä pasta "al dente", mikä tarkoittaa, että se on kypsää mutta vielä hieman kiinteää. Liiaksi kypsennetty pasta voi muuttua salaatissa mössöksi, mikä vaikuttaa annoksen rakenteeseen ja yleiseen ulkoasuun.

Kommentit