Parsapiiras

Parsapiiras

2 tuntia Brunssi Aamupala
(3)
Kommentit
Keväinen parsapiiras sopii niin aamupalapöytään kuin brunssille! Maukas parsapiiras juustotäytteellä hurmaa takuulla vieraasi. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/parsapiiras/

Tee näin:

Piirastaikina
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Aloita parsapiiras taikinan valmistamisesta. Sekoita jauhot ja suola. Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murskaa se jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele piirastaikina suorakaiteen muotoiseen ja irtopohjaiseen piirakkavuokaan (n. 10 x 33 cm). Taittele taikinaa myös vuoan reunoille. Esipaista piiraspohja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Kun piiraspohja on esipaistumassa, käsittele parsat ja kevätsipuli. Huuhtele vihannekset. Leikkaa tai napsauta parsan puumainen tyvi pois.
  • Valmista juustotäyte. Valuta Apetina-juustokuutiot ja siirrä ne kulhoon. Murskaa juusto kevyesti haarukalla. Lisää juuston joukkoon kananmunat, maito ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada juustotäyte piiraspohjalle. Lisää vihreät parsat sekä kevätsipuli – paina ne kevyesti juustotäytteen sisään. Paista parsapiiras uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piiras on kullanvärinen.
  • Anna piiraan hieman vetäytyä ennen tarjoilua. Nauti parsapiiras kevyen salaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Kevätsesongin ulkopuolella, voit korvata reseptin vihannekset esim. parsakaalilla, purjolla ja kevyesti keitetyillä porkkanoilla. Leivo parsapiiras pyöreään (n. 22 cm halkaisijaltaan) piirakkavuokaan suorakaiteen muotoisen vuoan sijaan.

Ainekset

1 piirakka
(4 annosta per piiras)
Piirastaikina
Vehnäjauhoja (n. 2 dl)
120 g
Täysjyvävehnäjauhoja (n. 1 dl)
60 g
Karkeaa suolaa
½ tl
100 g
Vettä
2 rkl
Juustotäyte
Apetina® Classic -kuutioita
200 g
Kananmunat
2
1 dl
Pippuria myllystä
Vihreää parsaa (n. 100 g)
8
Kevätsipuleita
n. 150 g

Kommentit