Parsakaali-purjopiirakka

Parsakaali-purjopiirakka

(11)
Kommentit
Parsakaali-purjopiirakka on mehevä suolainen piirakka joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Tutustu herkulliseen reseptiin!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/parsakaali-purjopiirakka/

Tee näin:

Pohja
  • Sekoita voi, jauhot ja pellavansiemenet ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti. Painele taikina irtopohjaiseen piirasvuokaan (halkaisija n. 24 cm). Laita taikina jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte
  • Paloittele parsakaali ja keitä kevyesti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia ja valuta. Kuullota suikaloitu purjo ja silputtu valkosipulinkynsi pehmeäksi voissa pannulla. Sekoita munamaito ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pohjan päälle täytteet ja munamaito. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

8 annosta
Pohja
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Pellavansiemeniä
1 rkl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Parsakaali
250 g
Purjo
1
Valkosipulinkynsi
1
1 rkl
Arla® Emmental juustoraastetta
3 dl
Munamaito
Kananmunat
3
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2½ dl
½ dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria

Kommentit