Pannukakut raejuustolla

Pannukakut raejuustolla

15 minuuttia Brunssi Herkut Välipala Aamupala
(2)
Kommentit
Pannukakut raejuustolla ovat herkullinen ja täyttävä vaihtoehto aamupalapöytään.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pannukakut-raejuustolla/

Tee näin:

Pannukakut tuorejuustolla
  • Laita kananmunat, banaanit, kaurahiutaleet, maito, kardemumma ja suola tehosekoittimeen.
  • Sekoita suurimmalla nopeudella noin 1 minuutti tai kunnes seos on tasaista.
  • Sulata ¼ voista pannulla, kunnes se on kullanruskeaa. Siirrä n. 1 dl taikinaa pannulle.
  • Paista pannukakkua keskilämmöllä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Tarjoile raejuuston ja tuoreiden marjojen kanssa.
  • Koristele sitruunamelissan lehdillä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Valmistusvinkki

Kaurahiutaleet, kardemumma ja banaanit tuovat näihin pannukakkuihin pehmeyttä ja makeutta. Jotta saat mausta kaiken irti, käytä kypsiä banaaneja, joissa on keltainen kuori ja ruskeita pilkkuja, sillä ne lisäävät luonnollista makeutta. Paista pannukakut tarttumattomalla pannulla, jotta ne eivät tartu pannuun ja niitä on helpompi kääntää. Paista niitä keskilämmöllä, jotta ne paistuvat tasaisesti palamatta ja saavat kullanruskean värin. Vaikka reseptissä on vain 2 annosta, voit helposti valmistaa useampia pannukakkuja laittamalla taikinaa vähemmän paistumaan pannulle.

Pannukakut raejuustolla Q&A

Olemme koonneet muutamia useimmiten kysyttyjä kysymyksiä liittyen pannukakkuihin, jotka tarjoillaan raejuuston kanssa. Lue vastauksemme alta!

Miten pannukakkuja raejuustolla tehdään?
Miltä pannukakut maistuvat?
Voiko pannukakkuja pakastaa?

Ainekset

2 annosta
(4 pannukakkua)
Pannukakut raejuustolla
Banaania
2
Kananmunaa
2
Kaurahiutaleita
50 g
½ dl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
½ tl
10 g
Tarjoiluun
Raejuusto vanilja
100 g
Marjoja
50 g
Koristeluun
Sitruunamelissan lehtiä

Helppo aamupalaidea

Pannukakut raejuustolla ovat makea aamiais- ja brunssiherkku, joka vie varmasti nälän mennessään. Pannukakut sisältävät kaurahiutaleita ja Keso-raejuusto lisää pannukakkujen ruokaisuutta. Pannukakut ovat helppo ja nopea valmistaa, joten niiden tekemiseen ei tarvitse varata aikaa, ja ne sopivat kiireisempäänkin arkeen erinomaisesti.

Jos pidät pannukakuista tai letuista aamuisin, kannattaa tutustua myös muihin aamiaisresepteihimme; esimerkiksi banaanipannukakkuihin, juustoiseen ranskalaiseen paahtoleipään mustikoilla ja mustikkamannapuuroon.

Tee pannukakuista ruokaisampia raejuuston avulla

Pannukakut ovat helppo ja nopea valmistaa, joten ne sopivat kiireisempäänkin arkiaamuun. Mikäli haluat varmistaa riittävän proteiinin saannin heti aamusta alkaen, lisää raejuusto pannukakkutaikinaan mukaan. Näin ollen raejuusto on antamassa rakennetta ja makua pannukakkuihin, vaikka unohtaisit laittaa sitä erikseen mukaan pannukakkujen kylkeen.

Leikittele erilaisilla mausteilla

Maukkaat täytteet ovat loistava tapa viedä pannukakkujen makumaailma uudelle tasolle. Voit nauttia pannukakut perinteisesti marjahillon kanssa, tai laittaa päälle tuoreita marjoja lähimetsän antimista. Mikäli haluat lisätä taikinaan hieman hapokkuutta - raasta mukaan sitruunan kuorta maun mukaan. Voit leikitellä myös mausteiden avulla - kaneli, inkivääri, sekä muskottipähkinä tuovat pannukakkuihin lisää lämpimiä makuja. Lisäksi jos haluat herkutella oikein urakalla, kokeile kotitekoisen suklaakastikkeen-reseptiämme ja laita sitä vastavalmistuneiden pannukakkujen päälle.

Kommentit