Paholaisen munat

Paholaisen munat

20 minuuttia Brunssi Alkupalat Alkuruoka
(4)
Kommentit
Paholaisen munat ovat herkullisia alkupaloja créme fraîche täytteellä. Paholaisen munat saavat makua tabascosta ja sinapista, ja ne sopivat niin juhlapöytään kuin viikonloppuun!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/paholaisen-munat/

Tee näin:

Paholaisen munat
  • Keitä ensiksi kananmunat koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja halkaise sitten kananmunat.
  • Kaiva varovasti keltuaiset esiin ja laita kulhoon. Muussaa keltuaiset yhdessä créme fraîchen, paprikajauheen, tabascon, sinapin ja suolan kanssa.
  • Jaa seos kananmunanpuolikkaiden päälle. Viimeistele paholaisen munat hienonnetulla ruohosipulilla.
  • Tarjoile paholaisen munat brunssilla tai alkupalana.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Valmistusvinkki

Ota créme frâiche noin 30 minuuttia ennen paholaisen munien valmistusta huoneenlämpöön, jotta tahnasta tulee mahdollisimman tasaista. Mikäli kuitenkin haluat sakeuttaa paholaisen munien täytettä entisestään, kokeile lisätä joukkoon kananmunan keltuainen.

Paholaisen munat Q&A

Mikä on paholaisen muna ja miten niitä tehdään? Lue lisää alta!

Mikä on paholaisen muna?
Miten paholaisen munia tehdään?
Kuinka kauan kananmunan keittäminen kestää?
Voiko paholaisen munia pakastaa?
Mitä sana "paholainen" tarkoittaa paholaisen munissa?

Ainekset

12 palaa
Paholaisen munat
2 rkl
Kananmunat
6
Paprikajauhetta
2 tl
Tabascoa
1 tl
Sinappia
1 tl
Suolaa
½ tl
Tuoretta ruohosipulia
2 rkl

Klassiset paholaisen munat toimivat alkupalana

Paholaisen munat toimivat helppona ja herkullisena ruokahalun herättäjänä juhlissa ja miksei viikonloppunakin! Usein paholaisen munien täytteessä käytetään majoneesia, mutta olemme luoneet reseptin, jossa käytetään créme frâichea. Näin täytteen koostumuksesta ei tule niin raskas ja sitä on miellyttävä syödä.

Maustettu täyte on koostumukseltaan kermainen, samettinen ja lähes kuohkea. Näin se toimii loistavana vastakohtana kovaksi keitetyn munanvalkuaisen pehmeälle, hieman kumimaiselle koostumukselle, ja yhdistettynä saat herkullisen, vastustamattoman herkun, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen alkupalana. Paholaisen munat sopivat myös kylmien tarjoiltavien pöytään, missä voi olla esimerkiksi hummusta, perunasalaattia ja munasalaattia.

Paholaisen munia voi toki hyödyntää myös esimerkiksi lounasvaihtoehtona. Laita ne ruisleivän päälle niin saat niistä ruokaisampia helposti.

Tunne tabascon, sinapin ja paprikan tulisuus

Mausteisessa paholaisen munat-reseptissämme olemme valinneet tabasco-kastikkeen, paprikan ja keltaisen sinapin yhdistelmäksi, jotta makuprofiili olisi monitahoinen ja sisältäisi mausteisia, savuisia ja makeita makuja, sekä happamia ja kirpeän etikkaisia vivahteita. Paholaisen munissa tulisuus tuntuu, mutta miellyttävällä ja ruokahalua herättävällä tavalla.

Kommentit