Paella

Paella

1 tunti Illallinen Pääruoka
(5)
Kommentit
Herkullinen paella kuuluu espanjalaisen keittiön klassikkoruokiin. Kypsennä paellaa suuressa wokissa ja aloita riisistä ennen kanan, äyriäisten ja vihannesten lisäämistä. Lisää päälle persiljaa ja tarjoile paella suoraan wokista.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/paella/

Tee näin:

Paella
  • Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota voissa paksupohjaisella, suurella pannulla tai wokilla.
  • Lisää sahrami ja riisi. Kaada päälle vesi ja kanafondi.
  • Anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon voi, limen mehu ja sambal oelek.
  • Kuori katkaravut, mutta jätä muutama kuorimaton rapu koristeeksi.
  • Poista paprikasta siemenet. Paloitttele paprika, tomaatit ja broileri. Valuta simpukat.
  • Lisää riisin päälle voi nokareina ja lisää tarvittaessa vettä.
  • Asettele riisin päälle broileri, äyriäiset ja vihannekset.
  • Kuumenna kannen alla ja ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Paella Q&A

Mikä on hyvän paellan salaisuus?
Kypsennetäänkö paellaa korkealla vai matalalla lämmöllä?
Miten estän paellaa tarttumasta kiinni pannuun?
Miten paella saadaan rapeaksi?
Tuleeko paella peittää kannella kypsennyksen aikana?

Ainekset

4 annosta
Paella
Sipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
1 rkl
Sahramia, à 0,5 g
1 pkt
Avorioriisiä
2½ dl
Vettä
5½ dl
Kanaliemikuutiota
3 rkl
40 g
Limettimehua
1 tl
Sambal oelekia
1 tl
Suuria kuorellisia katkarapuja
500 g
Grillattua kana (kokonainen)
1
Paprika
1
Tomaatteja
3
Simpukoita, à 250 g
1 prk
Persiljaa silputtuna
½ dl

Paella on espanjalaisen keittiön perikuva

Eläväinen ja värikäs - espanjalainen keittiö on yhtä räiskyvä kuin maan kulttuurikin: on monia syitä, miksi Espanja on maailman toiseksi suosituin matkailukohde. Tämä aito paellaresepti vie sinut Valencian sydämeen sahraminsävyisen riisin, herkullisen makeiden merenelävien ja tuoreiden vihannesten siivittämänä.

Paella on Espanjan epävirallinen kansallisruoka

Paellera-pannun mukaan nimetty ruokalaji on peräisin Valenciasta, joka on yksi Espanjan tärkeimmistä riisintuotantoalueista itärannikolla. Tarinan mukaan paikalliset maanviljelijät valmistivat ruokaa riisistä ja muista helposti saatavilla olevista aineksista, kuten kanista, etanoista, tomaateista ja sipuleista. Se levisi nopeasti riisipeltojen ulkopuolelle, ja pian siihen lisättiin kanaa ja tuoreita mereneläviä. Nykyään monet pitävät sitä Espanjan kansallisruokana, ja harva on eri mieltä siitä, etteikö se olisi maan ylivoimaisesti suosituin kulinaarinen luomus.

Paellan kanssa nautittavaksi sopivat juomat

Jos haluat aidon espanjalaisen elämyksen, paellan juomapariksi voit nauttia makeaa ja hedelmäistä sangriaa tai raikasta Cavaa kuplivana ja tyylikkäänä vaihtoehtona. Valko- tai punaviini sopii myös hyvin ruokalajeihin, ja koska kyseessä on maailman toiseksi suurin viinintuottaja, sinun ei tarvitse etsiä kaukaa täydellistä paikallista viiniä. Jos haluat yhtä tyydyttävän alkoholittoman parin, kokeile granizado de limónia (jäälimonadia) tai alkoholitonta sangriaa.

Paellan äyriäisruokaa ja muita muunnelmia

Perinteisesti paellaa on kolmea päätyyppiä: alkuperäistä valencialaista paellaa, joka sisältää kania, kanaa, ankkaa ja/tai etanoita, paella de marisco, jossa on mereneläviä, ja kolmantena paella mixta, joka on surf'n turf -versio.

Kommentit