Sipuli
|
1 |
---|---|
Valkosipulinkynttä
|
2 |
1 rkl | |
Sahramia, à 0,5 g
|
1 pkt |
Avorioriisiä
|
2½ dl |
Vettä
|
5½ dl |
Kanaliemikuutiota
|
3 rkl |
40 g | |
Limettimehua
|
1 tl |
Sambal oelekia
|
1 tl |
Suuria kuorellisia katkarapuja
|
500 g |
Grillattua kana (kokonainen)
|
1 |
Paprika
|
1 |
Tomaatteja
|
3 |
Simpukoita, à 250 g
|
1 prk |
Persiljaa silputtuna
|
½ dl |
Eläväinen ja värikäs - espanjalainen keittiö on yhtä räiskyvä kuin maan kulttuurikin: on monia syitä, miksi Espanja on maailman toiseksi suosituin matkailukohde. Tämä aito paellaresepti vie sinut Valencian sydämeen sahraminsävyisen riisin, herkullisen makeiden merenelävien ja tuoreiden vihannesten siivittämänä.
Paellera-pannun mukaan nimetty ruokalaji on peräisin Valenciasta, joka on yksi Espanjan tärkeimmistä riisintuotantoalueista itärannikolla. Tarinan mukaan paikalliset maanviljelijät valmistivat ruokaa riisistä ja muista helposti saatavilla olevista aineksista, kuten kanista, etanoista, tomaateista ja sipuleista. Se levisi nopeasti riisipeltojen ulkopuolelle, ja pian siihen lisättiin kanaa ja tuoreita mereneläviä. Nykyään monet pitävät sitä Espanjan kansallisruokana, ja harva on eri mieltä siitä, etteikö se olisi maan ylivoimaisesti suosituin kulinaarinen luomus.
Jos haluat aidon espanjalaisen elämyksen, paellan juomapariksi voit nauttia makeaa ja hedelmäistä sangriaa tai raikasta Cavaa kuplivana ja tyylikkäänä vaihtoehtona. Valko- tai punaviini sopii myös hyvin ruokalajeihin, ja koska kyseessä on maailman toiseksi suurin viinintuottaja, sinun ei tarvitse etsiä kaukaa täydellistä paikallista viiniä. Jos haluat yhtä tyydyttävän alkoholittoman parin, kokeile granizado de limónia (jäälimonadia) tai alkoholitonta sangriaa.
Perinteisesti paellaa on kolmea päätyyppiä: alkuperäistä valencialaista paellaa, joka sisältää kania, kanaa, ankkaa ja/tai etanoita, paella de marisco, jossa on mereneläviä, ja kolmantena paella mixta, joka on surf'n turf -versio.