Paahdettua maa-artisokkaketittoa, savustettua siikaa ja mallasleipää
  • Arla
  • Reseptit
  • Paahdettua maa-artisokkaketittoa, savustettua siikaa ja mallasleipää

Paahdettua maa-artisokkaketittoa, savustettua siikaa ja mallasleipää

1 tunti Alkuruoka
(4)
Kommentit
Syyssadon maa-artisokka karamellisoituu kuorineen paahdettaessa. Luontainen makeus sulautuu mallasleivän makuun. Keitto saa sävyä savusiiasta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/paahdettua-maa-artisokkaketittoa-savustettua-siikaa-ja-mallasleipaa/

Tee näin:

  • Paahda maa-artisokkia ja salottisipulia 180 °C:ssa 20 min. Mittaa kasvisliemi ja maito kattilaan ja lisää juurekset. Hauduta kypsäksi ja aja soseeksi blenderissä. Mausta crème fraîchella, voilla ja mausteilla. Siivilöi. Aja mallasleipä kutterissa hienoksi. Paista leipää voissa pannulla, kunnes se on rapeaa. Imeytä ylimääräinen voi talouspaperiin ja mausta suolalla. Tarjoile paahdettu maa-artisokkakeitto hyvälaatuisen savusiian, tilliöljyn ja tillinversojen kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Keitto
Maa-artisokkia
400 g
3-4 (noin 100 g) salottisipulit
Kasvisfondeja
4 dl
6 dl
200 g
100 g
Suolaa ja mustapippuria
Sitruunamehua
Mallasleipä
Mallasleipää
100 g
50 g

Kommentit