Omenapaistos

Omenapaistos

1 tunti Jälkiruoka
(6)
Kommentit
Perinteinen omenapaistos maistuu kaikille. Hyödynnä omenapaistoksessa tuoreet kotimaiset omenat. Kokeile helppoa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/omenapaistos/

Tee näin:

Omenapaistos
  • Voitele uunivuoka (halkaisijaltaan n. 22 cm) voilla ja levitä loput voista pieniksi möykyiksi vuoan pohjalle. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Aloita omenapaistoksen valmistus ja pilko omenat veneen muotoisiksi lohkoiksi. Kaada omenaveneet vuokaan. Sekoita sokeri, kaneli sekä inkivääri ja ripottele omenoiden päälle.
  • Valmista kauramuru. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, kahdella eri tavalla hienonnetut hasselpähkinät ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murskaa se jauhoihin – älä vaivaa kauramurua taikinaksi.
  • Ripottele kauramuru omenoiden päälle. Paista omenapaistos uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
  • Tarjoile omenapaistos lämpimänä kylmän Crème Fraîchen kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Kauramuru voidaan myös tehdä valmiiksi ennakkoon ja pakastaa. Voit ripotella pakastetun kauramurun suoraan omenoiden päälle ja paistaa omenapaistoksen. Tällöin omenapaistoksen tulisi olla pidemmän aikaa uunissa.

Ainekset

6 annosta
Omenapaistos
25 g
Kuorimattomia omenoita (n. 500 g)
4
Ruokosokeria
3 rkl
Kanelia
1½ tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Kauramuru
Kaurahiutaleita (n. 2 dl)
60 g
Jauhoja (n. 1 dl)
60 g
Hienonnettuja hasselpähkinöitä
50 g
Karkeasti pilkottuja hasselpähkinöitä
50 g
Ruokosokeria
3 rkl
100 g

Kommentit