Omeletin perusohje

Omeletin perusohje

10 minuuttia Iltapala Lounas Päivällinen
(5)
Kommentit
Jos kotona on munia, munakas ei ole koskaan käsien ulottumattomissa. Omeletti on täydellinen ruokalaji, jonka päälle voi laittaa vihanneksia, juustoa tai mitä tahansa muita jääkaapista löytyviä tähteitä.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/omeletin-perusohje/

Tee näin:

Omeletin perusohje
  • Vatkaa munat, maito, suola ja pippuri keskenään.
  • Paista munakas miedolla lämmöllä voissa ja rypsiöljyssä paistinpannulla.
  • Sekoita muutaman kerran lastalla.
  • Täytä omeletti mieleisilläsi täytteillä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Omeletin perusohje Q&A

Pitääkö omelettiin lisätä maitoa?
Miksi omeletit hajoavat paistaessani niitä?
Käännetäänkö vai taitetaanko omeletti?
Miten omeletti tehdään ilman, että se tarttuu kiinni pannuun?

Ainekset

2 annosta
Omeletin perusohje
Kananmunia
4
4 rkl
Suolaa
½ tl
Pippuria
1 ripaus
Inkivääriä
1 rkl

Omeletti on kevyt ja kuohkea aamiaissuosikki

Aamut muuttuvat aina paremmiksi täydellisen omeletin äärellä. Tämä kevyt ja kuohkea ruokalaji on yllättävän helppo valmistaa, ja koska useimmat omelettiin tarvittavat ainekset löytyvät jo keittiöstäsi, voit nauttia tätä aamiaissuosikkia viikon jokaisena päivänä.

Erilaiset omeletit

Omeletteja on monenlaisia, amerikkalaisista ja japanilaisista italialaisvaikutteisiin frittatoihin. Vaikka sen varsinaista historiaa on vaikea jäljittää, sen nimi on ranskankielinen ja tarkoittaa ohutta, pientä lautasta. Suosituin versio on kuulemma Omelette de la mère Poulard, jossa kananmunat vatkataan voimakkaasti ja sekoitetaan kerman kanssa. Sen jälkeen sitä kypsennetään hitaasti pannulla voin kanssa, jolloin syntyy kuohkein ja suussa sulavin versio, jota olet koskaan maistanut.

Täydellinen omeletti - valmistuksen salaisuus

Täydellisen kypsennetyn ja kuohkean lopputuloksen saat käyttämällä huoneenlämpöisiä kananmunia ja tilkan maitoa (tai kermaa). Varmista myös, että kananmuna on kunnolla hajonnut: vatkaa, kunnes seos on vaahtoavaa ja rakenne on tasainen. Lisää kananmunat pannulle vasta, kun voi on täysin sulanut ja kuplat alkavat hiipua - täydellinen lämpötila täydelliselle munakkaalle.

Muutamia loistavia tarjoiluvinkkejä

Kananmunat ovat omelettien tärkein ainesosa, ja niiden kanssa maistuu lähes mikä tahansa suolainen. Ripaus juustoraastetta (cheddar, mozzarella, feta tai chèvre) ennen taittamista on monien suosikki. Yrtit, kuten ruohosipuli, tilli ja timjami, antavat myös mielenkiintoisen lisän. Hienostuneemman version saat lisäämällä joukkoon smetanaa ja kaviaaria, joka on ylellinen yhdistelmä erikoistilaisuuksiin.

Kommentit