Nuudeli-katkarapusalaatti

Nuudeli-katkarapusalaatti

30 minuuttia Illallinen Pääruoka
(6)
Kommentit
Rapeat vihannekset ja hapan, tuore ja vahva chilikastike on kestosuosikki aasialaisessa keittiössä. Tervetuloa itämaiselle makumatkalle!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/nuudeli-katkarapusalaatti/

Tee näin:

Nuudeli-katkarapusalaatti
  • Aloita kastikkeella. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Laita se kulhoon ja raasta valkosipuli ja inkivääri sekaan. Sekoita joukkoon loput kastikeainekset.
  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Huuhtele ne nopeasti kylmässä vedessä ja anna valua.
  • Viipaloi sipuli. Revi salaatti. Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.
  • Sekoita kastike ja kaikki vihannekset nuudelien sekaan. Anna makujen imeytyä jonkin aikaa.
  • Kuori katkaravut. Hakkaa pähkinät ja korianteri karkeaksi. Leikkaa lime lohkoiksi.
  • Asettele salaatin päälle katkaravut, cashewpähkinät ja limelohkot.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Nuudeli-katkarapusalaatti Q&A

Mitkä nuudelit ovat maukkaimpia?
Mistä nuudelit ovat peräisin?
Tarjoillaanko nuudelit kuumina vai kylminä?
Miten nuudeli-katkarapusalaatti kannattaa säilyttää?

Ainekset

4 annosta
Nuudeli-katkarapusalaatti
Riisinuudeleita
200 g
Kevätsipulia
5
Sydänsalaattia
1 kerä
Kurkku
½
Pakastesoijapapua sulatettuna
250 g
Kastike
Punainen chili
1
Valkosipulinkynsi
1
Tuoretta inkivääriä
pala noin 3 cm
Omenamehua
1 rkl
Seesamiöljyä
1 rkl
Soijakastiketta
½ dl
Hienosokeria
1 rkl
Riisiviinietikkaa
1 rkl
Tarjoiluun
Katkarapuja kuorineen, kuorittuja 200 g
500 g
Paahdettuja, suolattuja cashewpähkinää
1 dl
Ruukku tuoretta korianteri
1
Limetti
1

Herkullinen ja virkistävä nuudeli-katkarapusalaatti

Nuudelipohjaiset ruoat ovat aasialaisten perusruokaa, ja tässä reseptissä yhdistyvät alueen eri maut soijakastikkeesta ja seesamiöljystä riisinuudeleihin ja katkarapuihin. Tämä salaatti loistaa myös kylmänä tarjoiltuna, joten se on virkistävä vaihtoehto erityisesti lämpimiin kesäpäiviin.

Nuudeli-katkarapusalaatti on monipuolinen ja helppo valmistaa

Jokainen tarvitsee kulinaariseen repertuaariinsa hyvän nuudelisalaatin, ja tämä on yksi suosikeistamme. Tämä salaatti on nopea ja täynnä makua, ja sen voi helposti valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa stressitöntä ruokailuhetkeä varten. Pakkaa se kylmälaukkuun seuraavalle kesäpiknikille!

Kananmunakääryleitä tai paistettuja vihanneksia lisukkeeksi

Kun on kyse lisukkeista, et voi mennä pieleen valmistaessasi kullanruskeita munakääryleitä nuudeli-katkarapusalaatin kanssa tarjottavaksi. Nämä rapeat palat tuovat tervetullutta kontrastia tekstuuriin, ja munakääryleiden tyypillisesti miedot maut sopivat hyvin yhteen salaatin rohkeampien ainesosien kanssa. Paistetut vihannekset - parsakaalista ja porkkanasta maissiin ja herneisiin - sopivat myös täydellisesti tämän aasialaisvaikutteisen ruokalajin lisukkeeksi.

Vaihda katkaravut toisiin makuihin

Tämä resepti on monen upean aterian alku, ja se toimii loistavana pohjana helppoihin kokeiluihin. Vaihda katkaravut grillattuun loheen, kanaan tai ohuisiin naudanlihasuikaleisiin, niin saat aivan uudenlaisen makuelämyksen. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kasvisaterian käyttämällä kastikkeen marinadina tofulle. Leikkaa tofu 1,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi, marinoi sitä vähintään 30 minuuttia, valuta (varaa jäljelle jäänyt neste) ja paista pannulla 4-5 minuuttia. Lisää salaatin joukkoon, valuta loput marinadista päälle, sekoita ja nauti!

Kommentit