Nokkoskeitto

Nokkoskeitto

Illallinen Alkuruoka Pääruoka
(5)
Kommentit
Nokkoskeitto kevään nokkosista on herkullista. Ruohosipuli värjää nokkoskeiton keväisen vihreäksi ja voimistaa makua. Tarjoile créme fraîchen ja kananmunan kera.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/nokkoskeitto/

Tee näin:

  • Puhdista, huuhtele ja ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti. Valuta, purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna nokkoset. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuli voissa isossa kattilassa. Silppua ¾ osaa ruohosipulista, ja lisää keittoon (säästä loput koristeluun). Siivilöi jauhot sipuleiden päälle, lisää nokkoset, kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja (fenkolinsiemenillä). Kuori ja puolita pehmeäksi keitetyt munat. Tarjoile keitto munien, paahdettujen sipulien ja Crème fraîchen kanssa, koristele ruohosipulilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Ainekset
L nokkosia
2
Salottisipulit
2
2 rkl
Nippu ruohosipuli
1
Vehnäjauhoa
1 rkl
Kasvisfondia
1 l
Kuohukermaa
1½ dl
Suolaa
Mustapippuria
Fenkolinsiemen
Tarjoiluun
Keitettyä kananmunat
4
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
1 dl
Paahdettua sipuleita
4 rkl

Kommentit