Myskikurpitsakeitto ja voitakinatwistit

Myskikurpitsakeitto ja voitakinatwistit

1 tunti 45 minuuttia
Myskikurpitsan maku on kuin luotu herkullisiin keittoihin. Keitto sopii joululounaaksi tai väliruoaksi kalojen ja kinkun välillä sinkkaa Ann-Marie Espoosta.
https://www.arla.fi/reseptit/myskikurpitsakeitto-ja-voitakinatwistit/

Tee näin:

Keitto
  • Aloita valmistamaan myskikurpitsakeitto halkaisemalla myskikurpitsa ja kaivertamalla kurpitsasta siemenet pois.
  • Aseta kurpitsanpuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin.
  • Pistele kurpitsan kuoreen haarukalla reikiä ja pirskota hieman oliiviöljyä päälle.
  • Paahda kurpitsan puolikkaita uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes kurpitsan sisus on pehmeää ja haarukka menee vaivatta kuoren läpi.
  • Anna jäähtyä ja kaavi kurpitsojen sisus lusikalla kulhoon.
  • Leikkaa sipuli, peruna, valkosipuli ja palsternakka suuriksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota juureksia valkosipulin kanssa kattilassa 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla.
  • Lisää paahdettu kurpista ja kaada kattilaan 0,5 litraa vettä ja lisää kasvisliemikuutio.
  • Anna porista miedolla lämpötilalla kunnes kaikki juurekset ovat pehmenneet.
  • Soseuta sauvasekoittimella ja lisää tavallista tai savujuustoruokakermaa. Voit lisätä myös vettä, jos keitto on liian sakeaa.
  • Tarjoile keitto voitakinatwistien kanssa.
Voitaikinatwistit
  • Levitä voitaikinalevy pöydälle, voitele kananmunalla.
  • Ripottele levyn pälle juustoraastetta ohuesti.
  • Laita toinen voitaikinalevy päälle ja leikkaa kerrostetusta taikinasta kapeita suoria suikaleita.
  • Asettele suikaleet leivinpaperille ja käännä toisesta suikaleen päästä myötä ja toisesta vastapäivään, jotta taikina kääntyy kiepille.
  • Paista twistit 225 asteessa n. 12 minuuttia, kunnes twistit ovat kauniin ruskeita.
Valmis!
Vinkki

Reseptin lähetti Ann-Marie Espoosta.

Ainekset

Keitto
Myskikurpitsa
1
Jauhoista perunoita
2
Keltasipuli
1
Palsternakka
1
Kynsi valkosipuli
1
Kasvisfondi
1
Vettä
5 dl
Tai maun mukaan suolaa
1 tl
Tai maun mukaan mustapippuria rouheena
1 tl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
1½ dl
Voitaikinatwistit
Lehtitaikinaa
1 pkt
Castello® Wästgöta raasteena
n. 3 dl
Kananmuna
1