Mustikkakukko

Mustikkakukko

Jälkiruoka
(6)
Kommentit
Mustikkakukko eli rättänä on suomalainen perinnejälkiruoka, joka maistuu erityisen hyvältä kermavaahdon kanssa!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/mustikkakukko/

Tee näin:

  • Voitele uunivuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita sekä ruisjauhot että leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada ne vuokaan taikinan päälle. Tee lopusta taikinasta kansi täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Vaahdota kuohukerma ja mausta sokereilla. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä kermavaahdon kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

4 annosta
100 g
Sokeria
1 dl
Ruisjauhoa
2½ dl
Leivinjauhe
½ tl
Täyte
Mustikoita
200 g
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Perunajauhoja
1 rkl
Tarjoiluun
1 dl
Sokeria
Vaniljasokeria

Kommentit