Munakokkeli juustolla ja pekonilla

Munakokkeli juustolla ja pekonilla

20 minuuttia
Munakokkeli juustolla ja pekonilla on herkullinen aamupalavaihtoehto myös esimerkiksi viikonlopun brunssille. Tarjoile tuoreiden, vihreiden pinaatinlehtien kanssa, jotka tekevät annoksesta yhtä houkuttelevan näköisen kuin se maistuukin.
https://www.arla.fi/reseptit/munakokkeli-juustolla-ja-pekonilla/

Tee näin:

Munakokkeli juustolla ja pekonilla
  • Paista pekoni kuivassa kuumassa pannussa rapeaksi. Anna valua talouspaperin päällä.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit voissa & rypsiöljyssä pannulla.
  • Vatkaa kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannulle.
  • Hämmennä munakokkelia miedolla lämmöllä, kunnes seos muuttuu pehmeäksi ja kermaiseksi. Murustele joukkoon sinihomejuusto.
  • Tarjoile munakokkeli paahdetun leivän päällä pinaatinlehtien ja pekonin kera.
Valmis!
Vinkki

Paahdettu leipä on melko olennainen, sillä se on pohja, joka pitää kermaisen munakokkelisi. Varmista, että se on tarpeeksi paahdettu ollakseen kiinteä ja vakaa ulkopuolelta, mutta silti pehmeä ja hieman sitkeä sisältä. On muitakin tapoja tehdä se. Esilämmitä uunisi tai aseta leivänpaahtimesi keskikorkealle lämmölle ja paahda noin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes se saavuttaa kullanruskean värin.

Vinkki

Tehdäksesi siitä vielä herkullisemman, sivele leipäviipaleet kevyesti oliiviöljyllä tai voilla ja paahda ne pannulla keskilämmöllä, kunnes kumpikin puoli on rapea ja kullanruskea.

Vinkki

Tavoittele kirkasta ja haurasta lopputulosta ilman ruskistamista, jotta saat sipuleista oikeanlaista hienovaraista makeutta ja syvyyttä. Sekoita usein varmistaaksesi tasaisen kypsymisen ja estääksesi reunoja tarttumasta kiinni ja muuttumasta katkeriksi. Jos sipulit alkavat sihistä kovaa tai ruskistua nopeasti, pienennä lämpöä. Voit lisätä ripauksen suolaa alussa auttaaksesi kosteuden poistumista, mikä antaa sipuleille tasaisemman pehmenemisen.

Ainekset

Munakokkeli juustolla ja pekonilla
Pekonia
140 g
Sipuli
1
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
1 dl
Suolaa
½ tl
Ripaus mustapippuria
1
140 g
Viipaletta leipää, paahdettuna
4
Pinaatinlehtiä
80 g
Kananmunia
6
Lisää herkullisia ideoita
Munakokkeli
15 minuuttia
Munakokkeli
(1)
Munakas
5 minuuttia
Munakas
(24)

Kokeile helppoa sinihomeuustolla höystettyä munakokkelia

Sinihomejuustolla rikastettu munakokkelimme vie tämän klassisen ja rakastetun munaruoan uudelle tasolle, sisältäen makua antavaa sinihomejuustoa, suolaista pekonia ja tuoretta pinaattia. Paahdettu leipä luo rapean pohjan, joka täydentää kermaisia munia, ja pekonin suolainen rapeus leikkaa juuston ja munien täyteläisyyden läpi, lisäten syvyyttä ja monimutkaisuutta jokaiseen suupalaseen. Lopuksi päälle ripoteltu tuore pinaatti tuo mukaan hienoista kitkeryyttä ja ihanaa väriä. Nauti juustoisesta munakokkelistamme helpoksi aamiaiseksi tai brunssiksi.

Herkuttele täyteläisen ja kermaisen maun parissa

Nämä juustolla maustetut munakokkelit ovat todella erityisiä sinihomejuuston ansiosta. Se on voimakas juusto, jolla on pistävä maku ja herkullinen suolaisuus, joka syventää ruokalajin rikasta, monimutkaista makua. Juuston voimakas aromikkuus ja sen suolaiset, terävät vivahteet kontrastoivat kauniisti munien kermaisen, pehmeän rakenteen ja miedon maun kanssa. Yhdistettynä rapeaan pekoniin, sinihomejuuston rohkea luonne pääsee loistamaan, tarjoten rikkaan ja harmonisen makuyhdistelmän, joka varmasti tekee vaikutuksen. Koostumus muuttuu myös kermaisemmaksi ja herkullisemmaksi juustoa lisättäessä, kohottaen annoksen yksinkertaisesta, nopeasta ruoasta herkulliseksi herkuksi.

Sipulin hienovarainen makeus

Kuullotettujen sipulien hienovarainen makeus sulautuu saumattomasti munakokkeliin. Ne lisäävät kerroksen syvyyttä ja monimutkaisuutta, joka on herkullinen yhdistettynä mietoihin munia, maukkaaseen juustoon ja suolaiseen pekoniin. Pehmetessään ja karamellisoituessaan hieman ne vapauttavat luonnollisia sokereitaan ja antavat munille lempeän makeuden. Ne tuovat myös pehmeyttä, joka kontrastoi munien kermaisen koostumuksen kanssa.

Tarjoile paahdetun leivän ja rapean pekonin kanssa

Sinulla on kaksi herkullista rapeaa kerrosta kermaisten munien ympärillä. Alimpana paahdettu leipä tarjoaa tukevan, rapean perustan pehmeille munille, ja päällä rapea pekoni lisää suolaista, maukasta rapeutta, joka täydentää juuston rikkautta.

Käytä ylijäämäleipää paahtoleipään saadaksesi erityisen rapean alimman kerroksen. Hieman kuivahtanut rakenne rapeutuu ihanasti leivänpaahtimessa tai uunissa, tarjoten tukevan rapeuden ylellisille munakokkeleille.

Meillä on muitakin ideoita, jos haluat kokata vanhentuneesta leivästä. Tutustu ylijäämäleivän resepteihimme aamiaiseksi tai lounaaksi, esimerkiksi leipävanukkaamme banaanilla ja suklaalla, klassinen sienileipä tai sienisandwich, tai tämä banaanileipä pähkinävoin kera.

Kokeile reseptin muunnelmia

Voit lisätä munaseokseen enemmän ainesosia, jos haluat täyteläisemmän annoksen. Tämä on myös erinomainen tapa hyödyntää esimerkiksi ylijääneitä kasviksia. Voit joko kuullottaa ne ja sekoittaa munaseoksen joukkoon pannulla tai tarjoilla kasvikset lisäkkeenä, tuoreina tai kuullotettuina, riippuen kasviksista ja siitä, miten pidät niistä. Käytä ylijääneitä uunissa paistettuja tai keitettyjä perunoita ohuina viipaleina tai pieninä kuutioina, sieniä tai kirsikkatomaatteja. Se on ihanteellinen tapa käyttää jääkaapin nurkkiin jääneitä nuutuneita, pehmeitä tai kolhiintuneita palasia.

Voit myös ripotella valmiin munakokkelin päälle tuoretta ruohosipulia, joka lisää mietoa sipulin makua ja väripilkun, joka kirkastaa annoksen ulkonäköä ja makua.