Munakokkeli eli scrambled eggs

Munakokkeli eli scrambled eggs

Brunssi Iltapala Välipala Aamupala
(78)
Kommentit
Munakokkeli eli scrambled eggs on tuttu aamiaissuosikki. Se sopii hyvin viikonlopun pitkille aamiaisille tai brunssille. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/munakokkeli-eli-scrambled-eggs/

Tee näin:

Munakokkeli
  • Aloita munakokkelin valmistus rikkomalla kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kuohukerma tai maito ja mausteet.
  • Sulata voi pannulla miedolla lämmöllä. Kaada munaseos pannulle ja kypsennä silloin tällöin sekoitellen n. 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä.
  • Valmiina munakokkeli on melko kiinteää. Viimeistele munakokkeli lisäämällä päälle raejuusto.
  • Tarjoile munakokkeli salaatin tai ruskistettujen pekoniviipaleiden ja paahtoleivän kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Raasta mukaan 1 dl suosikkijuustoasi esim. Castello Artfully Authentic Cheddaria

Munakokkeli eli scrambled eggs Q&A

Munakokkeli on herkullinen aamupalavaihtoehto viikonloppuaamuihin ja miksei arkiaamuihinkin. Lue lisää alta!

Miten munakokkelia tehdään?
Miten munakokkeli säilyy?
Voiko raejuuston laittaa munakokkeliin?

Ainekset

4 annosta
Munakokkeli
Kananmunat
6
Kuohukermaa (tai maitoa)
3 dl
Raejuustoa
1 dl
Valko- tai mustapippuria
Suolaa
ripausta
Silputtua ruohosipulia
Lisäksi
Pekonisiivuja
140 g
Paahtoleipää
4 siivua

Helppoja aamuja munakokkelin ja raejuuston kera

Munakokkeli on tunnettu sen ihanan pehmeästä rakenteesta. Siinä on kuohkea rakenne, joka tekee pehmeyden ja mukavan suutuntuman. Mutta entä jos kertoisimme, että on olemassa helppo tapa tehdä tästä pehmeästä ja täyteläisestä ruoasta vielä pehmeämpi? Vastaus on yhdistää munakokkeli ja raejuusto, joka tekee munakokkeliin kermaisen täytteen.

Täyteläinen ja kermainen raejuusto tuo munakokkeliin kivaa suutuntumaa

Pehmeä, valkoinen raejuusto tunnetaan kermaisesta koostumuksestaan, sekä raikkaasta ja kirpeästä maustaan. Lisäksi se on myös hieman makeaa ja suolaista samaan aikaan.

Monimutkaisen makuprofiilinsa ansiosta se sopii mainiosti monenlaisten ruokien lisukkeeksi. Se tekee myös munakokkelista ruokaisamman, sillä se tekee ruokalajista entistä täyteläisemmän, pehmeämmän rakenteeltaan ja siten herkullisemman.

Tee yksinkertainen ja herkullinen aamiainen

Kananmunista, olipa ne missä muodossa tahansa, valmistetaan ihania aterioita. Munakokkeli raejuuston kanssa eivät ole poikkeus! Sinänsä se on täydellinen ateria aloittaa päivä.

Se on myös loistava vaihtoehto "pääruoaksi" brunssivalikoimassa, jossa on erilaisia makeita ja suolaisia ruokia, sillä ne on helppo valmistaa monelle ihmiselle. Voit tarjoilla niitä tanskalaisen ruisleivän tai rapean hapankorppujauholeivän viipaleiden kera, jotta ne saisivat hieman kontrastia tekstuuriinsa.

Lisää pekoni, yrtit ja vihannekset

Jos haluat korostaa raejuuston luonnollista suolaisuutta ja lisätä samalla pehmeän ruoan rakennetta, ripottele siihen pekonimurskaa. Pekonin suolaisuus korostaa ruokalajin makuja ja leikkaa sen täyteläisyyttä.

Munakokkeli raejuustolla maistuu myös hyvältä vihannesten kera. Kokeile vaihtoehtoja, kuten paistettuja tomaatteja, jotka tuovat makua, paistettuja sieniä ja pinaattia, jotka tuovat lihaisaa umamia ja hieman kitkeryyttä, tai kevyesti paistettuja keltaisia paprikoita ja salottisipulia, jotka tuovat makeutta, umamia ja rapeutta.

Jos etsit tapoja piristää munakokkelia, paras tapa on käyttää hieman kitkeriä ja pippurisia tuoreita yrttejä, kuten vesikrassia, persiljaa ja basilikaa, ruohosipulin lisäksi, jonka olemme sisällyttäneet munakokkelireseptiin.

Kommentit