Jos kastike on liian paksua, lisää maitoa - 1 rkl kerrallaan - kunnes se on haluamasi koostumuksen mukaista. Varmista, että maito ja juusto ovat huoneenlämpöisiä ennen niiden yhdistämistä, jotta vältät kokkareiden syntymisen. Jos seokseen jää paakkuja, kaada seos siivilään ja siivilöi paakut pois. Jäähdytä tähteet myöhempää käyttöä varten ja säilytä kastike peitettynä ilmatiiviissä astiassa, kunnes haluat tarjoilla sen. Se on myös hyvä tapa säästää aikaa ja suunnitella etukäteen, jos olet kiireinen. Oikein säilytettynä se säilyy jääkaapissa 4-5 päivää.
Mornay-juustokastike sopii lasagneen, pataruokiin ja vaikka uuniperunoiden kaveriksi. Lue lisää alta!
Vehnäjauhoa
|
2½ rkl |
---|---|
½ l | |
100 g | |
Suolaa
|
¾ tl |
Parasta mornay-juustokastiketta saat, kun teet sen itse kotona. Yksinkertaisella mornay-juustokastikereseptillämme ja muutamalla perusaineksella voit valmistaa klassisen ranskalaisen juustokastikkeen ja yhdistää sen melkein minkä tahansa suolaisen ruoan kanssa. Tämä mehevä seos on ranskalaisen keittiön perusruokaa, ja se herättää suosikkiruokasi henkiin tuomalla niihin samettisen, juustoisen lopputuloksen, joka on kiistatta herkullinen. Nauti rikkaasta, kermaisesta sekoituksesta, jota on täydennetty juustolla, joka antaa hienovaraisen pähkinäisen aromin.
Jos haluat kokeilla erilaisia kastikkeita, kannattaa kokeilla myös reseptejämme kotitekoiseen bechamel-kastikkeeseen ja yksinkertaiseen ruskeaan kastikkeeseen, jotka molemmat tarjoavat runsaasti kermaisia makuja, jotka sopivat monenlaisiin perheen suosikkiruokaideoihin.
Juusto tekee kaikesta parempaa! Kun kyse on tästä kermaisesta herkusta, kyse on juustoisesta mausta. Tämä paksu, samettinen seos on täynnä juustoraastetta, joka on sulatettu lämpimässä maidon ja jauhojen sekoituksessa, ja se on varsinainen nautinto. Vaikka perinteisesti se valmistetaan parmesan- tai gruyere-raasteesta, voit käyttää mitä tahansa haluamaasi juustoa rikastamaan valkoista seosta. Olemme valinneet sellaisen, jossa yhdistyvät cheddar ja maasdam, jolloin syntyy tahmea, paksu ja sulava koostumus, jota et halua jättää väliin.
Tässä juustoisessa herkussa on jotain aivan lumoavaa. Se on uskomattoman monikäyttöinen ja sopii monenlaisten ruokien kanssa. Käytä sitä joko ruokalajin pohjana tai kastikkeena tai lisukkeena, jos haluat vain aavistuksen juustoa. Pehmeä, samettinen kastike on rakastettu juustoinen kuorrute höyrytetyille vihanneksille tai pastan ja kanaruokien päälle tiputettuna. Voit kruunata Croque madamen tai tarjoilla sitä grillatun lohen ja vihreiden papujen kanssa. Pohjana se sopii täydellisesti pataruokiin, pastaruokiin ja lasagneen, ja se tuo juustoisen elementin ja hieman täyteläisyyttä suosikkiruokiin.
Etsitkö tapaa lisätä smackia? Lisää seokseen ripaus muskottipähkinää tai cayennea, niin saat lisäpotkua makuun. Se antaa sille mausteisen sävyn, jossa on mukavaa syvyyttä ja lämmin aromi. Voit myös lisätä sekaan hieman valkosipuli- tai sipulijauhetta, jolloin siitä tulee suolaisempi, tai antaa sille yrttisen vivahteen tillillä tai persiljalla. Tämä yrttinen painos on erityisen herkullinen, jos sitä tiputetaan grillatun valkoisen kalan tai lohen päälle.