Matcha latte

Matcha latte

10 minuuttia
(5)
Kommentit
Matcha on japanilainen jauhe, joka jauhetaan vihreän teen lehdistä. Japanissa sitä käytetään nuudeleiden, kakkujen, jäätelön ja juomien maustamiseen. Matcha voi maistua hieman kitkerältä, joten täydennä matcha latte halutessasi lusikallisella hunajaa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/matcha-latte/

Tee näin:

Matcha latte
  • Sekoita matchajauhe kupissa kuumaan, kiehuvaan veteen.
  • Kuumenna maito kattilassa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Kaada maito matchaseoksen päälle, ripottele päälle matchajauhetta ja tarjoile heti.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Matcha latte Q&A

Mitä lisätä matchaan, jotta se maistuisi vähemmän kitkerältä?
Pitääkö matchaan lisätä maitoa?
Mitkä maut sopivat yhteen matchan kanssa?
Juodaanko matcha latte kuumana vai kylmänä?

Ainekset

2 annosta
Matcha latte
Matcha vihreäteejauhetta
2 tl
Kiehuvaa vettä
1 dl
4 dl
Nestemäistä hunajaa
1 tl

Matcha latte - täydellinen juoma moneen tilanteeseen

Kirkkaanvihreä tee, jonka päällä on vaahtoavaa valkoista vaahtoa ja joka on viimeistelty ripottelemalla tummanvihreää jauhetta - tämä resepti valloittaa pian sosiaalisen median syötteesi. Ilmeisen hyvän ulkonäkönsä lisäksi se on myös maukkaan makuinen, ja sitä voi nauttia ympäri vuoden virkistävän jäisenä lattena tai höyryävän kuumana kupposena kylminä talvipäivinä.

Jäädytetty matcha latte kuumiin kesäpäiviin

Tämän lämpimän juoman muuttaminen kermaiseksi ja virkistäväksi on niinkin yksinkertaista kuin kylmien ainesosien käyttäminen kuumien sijasta. Jos haluat välttää paakkuuntumista, tee matcha-tahna muutamalla ruokalusikallisella lämmintä vettä ennen kuin etenet reseptissä matcha latten valmistamiseksi.

Makeutusaineiden korvaaminen

Useimmat makeat maut sopivat tähän juomaan. Jos et halua muuttaa makua, käytä hunajaa, agavea, sokeria tai korvaavaa ainetta, kuten steviaa. Vaahterasiirappi ja kookossokeri toimivat myös hyvin, mutta ne saattavat hieman muuttaa matcha latten makua.

Matchan alkuperä

Matcha eli vihreä teejauhe on peräisin jo Kiinan Tang-dynastian ajoilta, vuosilta 618-907. Tänä aikana teelehdet höyrystettiin ja muotoiltiin tiiliksi kuljetuksen ja kaupan helpottamiseksi. Teen valmistamiseksi tiilet paahdettiin ja jauhettiin jauheeksi, joka sekoitettiin kuumaan veteen ja suolaan. Song-dynastian aikana (960-1279) otettiin käyttöön käytäntö, jossa teejauhe ja kuuma vesi vatkattiin kulhossa, ja tämä perinteinen valmistusmenetelmä on edelleen suosittu.

Kommentit