Marjaisa pavlova

Marjaisa pavlova

2 tuntia
(0)
Kommentit
Marjaisia pavlova kruunaa juhlien kahvipöydän! Herkullinen pavlova sulaa suussa ja se maistuu koko perheelle. Marjat tuovat pavlovaan lisää näyttävyyttä ja niiden raikas maku tasoittaa hieman pavlovan makeutta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/marjaisa-pavlova/

Tee näin:

Marenki
  • Esilämmitä uuni 100 °C:n.
  • Vatkaa munanvalkuaiset kuohkeaksi.
  • Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa 5-10 minuuttia, kunnes marenkiseos on jäykkää ja sokeri on täysin liuennut.
  • Aseta leivinpaperi pellin päälle ja piirrä siihen ympyrä (halkaisijaltaan noin 24 cm).
  • Levitä marenki ympyrän sisään ja laita leivinpelti uuniin.
  • Paista marenkipohjaa noin 2 tuntia.
  • Sammuta uuni, kun marenki on paistunut, mutta jätä se uuniin kuivumaan lämpöön, kunnes uuni on täysin kylmä - mieluiten yön yli.
Pavlova
  • Halkaise vaniljatanko, kaavi vaniljan siemenet irti ja sekoita ne tomusokerin kanssa vaniljan siementen erottamiseksi.
  • Laita vanilja-sokeriseos kulhoon kuohukerman kanssa.
  • Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.
  • Levitä vaniljakermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle.
  • Asettele päälle tuoreita marjoja.
  • Ripottele päälle tomusokeria (siivilän läpi) ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.
  • Tarjoile heti.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jotta marengista ei tulisi litteää ja rakeista, älä vatkaa marenkiseosta liikaa, sillä se voi romahtaa ja halkeilla paistamisen aikana. Kun sokeri on liuennut, lopeta seoksen vatkaaminen. Vaikka pienet halkeamat marengissa ovat normaaleja, niitä ei saa syntyä liikaa jäähdyttämällä marenkia uunissa. On tärkeää, että uunia ei avata paistamisen aikana, sillä se voi aiheuttaa marengin paisumisen. Kun annat marengin jäähtyä hitaasti, lämpötilan ei tarvitse muuttua nopeasti, sillä muuten marengiin syntyisi halkeamia ja se saattaisi jopa romahtaa.

Marjaisia pavlova Q&A

Marjaisa pavlova sopii erityisen hyvin kesäpäivien kahvipöytään. Lue lisää alta!

Miten pavlova tehdään?
Mikä pavlova on?
Miten pavlovaa säilytetään?
Voiko pavlovaa pakastaa?
Kuinka kauan pavlova säilyy hyvänä?
Miten pavlova koristellaan?
Kuinka kauan pavlovaa pitää paistaa?

Ainekset

6 annosta
Marenki
Munanvalkuaista
150 g
Sokeria
300 g
Pavlova
Vaniljatankoa
Tomusokeria
2 rkl
2½ dl
Marjoja
500 g
Koristeluun
Tomusokeri
Syötäviä kukkia

Pavlova vaniljan, kermavaahdon ja marjojen kera

Haluatko jotain dekadenttia mutta ilmavaa, jossa on paljon tuoreita marjoja? Sitten sinun on kokeiltava reseptiämme pavlovaan, jossa on marjoja ja vaniljakermavaahtoa. Pavlovapohja koostuu valkoisesta marenkikerroksesta, joka on ulkopuolelta rapea ja sisäpuolelta pehmeä, lähes vaahtokarkkimainen. Pehmeän pehmeän vaniljakermavaahdon päällä ja mehukkaiden tuoreiden marjojen koristelemana tämä jälkiruoka on koostumuksen ystävän unelmien täyttymys, ja se on suussa sulava herkku.

Nauti klassinen pavlova jälkiruokana

Klassinen pavlova, jossa on rapea marenkikuori ja pehmeä keskusta ja joka tarjoillaan kermavaahdon ja kauden hedelmien kanssa, on vastustamaton jälkiruoka. Se on yhtä herkullinen kuin kaunis, ja siinä on ihana makujen ja tekstuurien yhdistelmä. Tämä tyylikäs jälkiruoka saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa helpompi valmistaa kuin luuletkaan, ja tarvitset vain kourallisen yksinkertaisia ainesosia pavlovakakkuun.

Jos pidät tästä mehukkaiden marjojen ja kermavaahdon kera valmistetusta dekadentista mutta ilmavasta jälkiruoasta, voit kokeilla myös tuoreilla mansikoilla koristeltua leivontaan soveltuvaa mansikkajuustokakkuamme tai klassista vaniljajuustokakkua, jossa on sitruksinen vivahde. Jos mielesi tekee useampaa kuin yhtä marenkityyppiä, kokeile mustikkamarenkikakkuamme, joka on valmistettu pehmeästä ja hieman tiiviistä sveitsiläisestä marengista.

Koristele marjoilla ja kukilla

Pavlovan täytteet ovat kirsikka tämän jälkiruoan herkullisuuden ja maun huipulla, ja ne nostavat jälkiruoan korkealle ja tekevät siitä upean keskipisteen mihin tahansa jälkiruokapöytään. Käytämme pavlovakakun päällä yhdistelmää mansikoita, vadelmia, mustikoita ja kirsikoita, jotka tuovat pavlovakakkuumme mehukkaan räjähdyksen ja lisäävät hieman väriä vaatimattomaan jälkiruokaan. Koristele kakku syötävillä kukilla, kuten syreenillä. Marjojen ja kukkien yhdistelmä näyttää upealta!

Tee siitä oma

Kokeile eri makuja ja lisää oma persoonallinen kosketuksesi tähän jälkiruokaan. Lisää 5 ruokalusikallista appelsiinilikööriä tai vastapuristettua appelsiinimehua ja tomusokeria kaksinkertaiseen kermavaahtoon saadaksesi appelsiinin makua. Se maistuu herkulliselta herkullisen marengin kanssa, ja väritkin näyttävät kauniilta.

Jos rakastat vain mansikoita, voit tehdä pavlovan mansikoilla lisäämällä marengiseokseen pakastekuivattua mansikkajauhetta. Koristele mansikkamarenki vaniljakermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Jos haluat rapean ja sitkeän suklaapavlovan, lisää marenkiin kaakaojauhetta ja hienonnettua tummaa suklaata. Suklaan vastustamaton yhdistelmä vaniljakermavaahdon ja mehukkaiden marjojen kanssa antaa rikkaan, kitkerän ja makean maun.

Kommentit