Mantelimassa

Mantelimassa

25 minuuttia
(1)
Kommentit
Mantelimassa on helppo valmistaa itse tällä reseptillä ja tehokkaalla monitoimikoneella. Kokeile herkullista reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/mantelimassa/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan mantelimassa kalttaamalla eli huuhtelemalla manteleita ja karvasmanteleita kiehuvassa vedessä, jotta niiden kuori pehmenee ja irtoaa helpommin.
  • Kuori mantelit ja anna niiden kuivua paperipyyhkeessä. Jauha mantelit hienoksi jauheeksi monitoimikoneella.
  • Lisää manteleiden joukkoon tomusokeri ja munanvalkuainen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää tomusokeria, jos mantelimassasta tulee liian kosteaa tai vastaavasti, jos mantelimassa on liian kuivaa ja tiivistä, lisää joukkoon muutama tippa vettä.
  • Säilytä valmis mantelimassa jääkaapissa. Ota mantelimassa pehmenemään huoneenlämpöön ennen käyttöä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Kokeile valmistaa mantelimassa kalttaamatta ja kuorimatta manteleita. Näin mantelimassasta tulee karkeampaa ja se sopii erinomaisesti laskiaispulliin.

Ainekset

250 g
Manteleita
200 g
Karvasmantelia
3
Tomusokeria
2½ dl
Kananmunan valkuainen
1

Kommentit