Mantelikakku
Tee näin:
Mantelikakku
Vadelmakastike
Täyte
Kysymyksiä mantelikakusta
Mantelikakun ja vadelmakastikkeen reseptimme avulla on helppo valmistaa herkullisen murea kakku, jonka kastike on sekä herkullinen että silmiä hivelevä. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoa mantelikakusta ja vadelmakastikkeesta, jotta voit kokeilla sen valmistamista itse!
Ainekset
Mantelikakku
Manteleita
|
(n. 3 dl) 185 g |
---|---|
125 g | |
Sokeria
|
(n. 3,5 dl) 300 g |
Kananmunia
|
4 |
1 dl | |
Korppujauhoja
|
(n. 1,75 dl) 75 g |
Vadelmakastike
Vadelmia
|
250 g |
---|---|
Sokeria
|
(n. 1 dl) 85 g |
Täyte
¼ dl | |
Framboise (Vadelmalla maustettua brandy tai väkevä hedelmäviini)
|
2 rkl |
Lisää herkullisia ideoita
Makea mantelikakku vadelmakastikkeella
Mantelikakun reseptimme avulla saat herkullisen kostean kakun, jossa on pehmeä koostumus. Hienonnetut mantelit tuovat kakkuun hennon makean ja pähkinäisen maun. Vadelmakastike ja framboisella maustettu kermavaahto tuovat raikkautta ja kirkkautta voitaikinamaiseen mantelikakkuun makeudellaan, lievällä kirpeydellään ja kukkaisilla vivahteillaan. Vadelmakastikkeessa on upean punainen väri, joka näyttää upealta kullanruskean mantelikakun ja pilvimäisen valkoisen kermavaahdon päälle tiputettuna.
Haluatko lisää helppoja ja herkullisia kakkuja, joita voit lisätä kiertoon? Tutustu resepteihimme muista klassikoista, kuten puntakakusta, marmorikakusta ja suklaakirsikkakakusta.
Vadelmakastike ja vadelmalikööritäyte
Vadelmakastike kakkuun on helppo valmistaa joko siivilöitynä tai siivilöimättömänä. Vadelmakastikkeen reseptimme vaatii vain kaksi ainesosaa, ja siitä saadaan siivilöimätöntä, muhkeampaa kastiketta, jossa on vadelman siemenistä johtuva hieman rapea rakenne. Tämä rakenne heijastuu kakun sisällä oleviin mantelipaloihin, ja se antaa yksinkertaiselle kakulle monimutkaisuutta. Vadelmien raikkaus on läsnä myös Framboise-kermavaahdossa, joka antaa kermalle sekä hedelmäisen makuprofiilin että yllättävän täyteläisyyden.
Vadelmakastike on niin herkullista, että voit käyttää sitä myös muissa resepteissä. Sinänsä ylijäänyt kastike voidaan pakastaa myöhempää käyttöä varten tai sitä voi nauttia crêpes suzetten kanssa, jolloin appelsiinin makuun saa vadelmaisen vivahteen, tai sitä voi kaataa kotitekoisen jäätelön päälle.
Tutustu helppoon manteli Bundt-kakkuun
Joskus leipomisen on vain oltava helppoa. Vaikka mantelikakun leipominen viekin hieman aikaa, itse prosessi on hyvin suoraviivainen. Älä siis lannistu vadelmakastikkeesta ja Framboise-kermavaahtotäytteestä; jokainen vaihe on helppo, ja voit tehdä kaiken valmiiksi kakun ollessa uunissa.
Yksi parhaista puolista mantelikakkureseptissämme on se, että kakku ei vaadi kovinkaan montaa ainesosaa, joista monia on aina muutenkin ruokakomerossa. Jos ihmettelet, miksi tässä reseptissä tarvitaan korppujauhoja jauhojen sijaan, se johtuu siitä, että korppujauhot tekevät kakkutaikinasta kevyemmän ja kuohkeamman, mikä antaa valmiille kakulle herkullisen kevyen ja pehmeän rakenteen - yksinkertaista, helppoa ja nerokasta.
Lisää oma kosketuksesi
Vaikka vadelma-mantelikakkua voi tietysti tarjoilla ympäri vuoden sellaisenaan, voi olla hauskaa kokeilla lempileivonnaisista kausiluonteisia lajikkeita. Kokeile valmistaa tätä herkullista, voidemaista mantelikakkua joulun aikaan ja lisää taikinaan appelsiininkuorta sekä sekoita joukkoon juhlava mausteseos kanelia, kardemummaa, neilikkaa, muskottipähkinää ja inkivääriä. Kirpeät hedelmät ja lämmittävät joulumausteet sopivat loistavasti yhteen makeiden ja pähkinäisten manteleiden kanssa, mikä tekee herkullisen maustetun mantelikakun. Jos haluat mennä joulutunnelmissa loppuun asti, käytä kermavaahtotäytteeseen Framboisen sijaan appelsiinilikööriä, mutta säilytä kirpeä ja virkistävä vadelmakastike.
Vinkkejä
Jotta mantelikakusta tulisi pehmeä ja kuohkea, varmista, että taikinaan lisätään riittävästi ilmaa ennen paistamista. Yksi tapa varmistaa tämä on vatkata voi-sokeriseosta, kunnes se on vaaleaa, kuohkeaa ja vaaleankeltaista. Näin seos ilmastetaan. Toinen, ehkä tärkein tapa saada ilmaa mantelikakkutaikinaan on munanvalkuaisen vatkaaminen.
Hyvä vinkki munanvalkuaisten vatkaamiseen vispilällä tai sauvasekoittimella on aloittaa vatkaaminen pienellä nopeudella, kunnes munat vaahtoavat, ja lisätä sitten nopeutta, kunnes valkuaiset ovat halutun koostumuksen omaavia. Käytä mieluummin lasi- tai metallikulhoa kuin muovikulhoa, sillä niissä voi olla öljyisiä jäämiä, jotka mahdollisesti estävät munien täydellisen vatkaantumisen.