Säästä aikaa ja valmista mansikka-mantelikakku hyvissä ajoin etukäteen. Tee mantelikakkupohja ja vaniljakermakuorrute edellisenä päivänä, levitä kuorrute kakun päälle ja peitä se, ennen kuin laitat sen jääkaappiin seuraavaan päivään asti. Kakusta tulee vain parempi, kun annat kuorrutteen ja kakkupohjan jähmettyä. Lisää mansikat ja koristele kakku mintunlehdillä juuri ennen tarjoilua. Varmista, ettet sekoita kermavaahtokuorrutetta liikaa, sillä muuten se menettää muotonsa ja rakenteensa ja muuttuu rakeiseksi. Vatkaa seos keskinopeudella, jolloin on helpompi hallita, kuinka nopeasti kerma kuohkeutuu. Jos keittiö on liian kuuma, vatkaaminen ja kerman kuohkeaksi saaminen on myös vaikeampaa. Jäähdytä sitä siinä tapauksessa laittamalla kulho, jossa kuorruteainekset ovat, jääkaappiin noin 7-10 minuutiksi. Tämä helpottaa vatkaamista ja oikean koostumuksen saamista.
Herkullinen mansikka-mantelikakku on jälkiruokapöydän kruunu. Lue lisää alta!
Kananmunia
|
3 |
---|---|
Sokeria
|
2 dl |
Suolaa
|
¼ tl |
Manteleita
|
175 g |
Vaniljatanko
|
1 |
---|---|
Tomu sokeria
|
1½ rkl |
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
|
1 dl |
¼ l |
Mansikoita
|
|
---|---|
Mintunlehtiä
|
Klassinen mansikkamantelikakku on yksinkertainen, kuohkea kakku, joka on täynnä mansikan makua ja joka tuo mieleen kesän ja lämpimät päivät. Mutta tämä kakku on niin herkullinen, että sitä voi nauttia ympäri vuoden! Pohja on hyvin yksinkertainen, ja siihen tarvitaan vain munia, sokeria, suolaa ja ennen kaikkea hienonnettuja manteleita, jotka antavat kakulle rapeutta ja pähkinäisen paahteisen aromin. Lopuksi mantelipohja kruunataan pehmeällä ja silkkisellä kuorrutuskerroksella, joka on valmistettu muun muassa kevyestä kermavaahdosta ja kirpeästä crème fraichesta tasapainottamaan makeaa ja pähkinäistä mantelia. Kaiken kukkuraksi mansikka-mantelikakku koristellaan kauniisti kypsillä, mehukkailla mansikoilla ja tuoreilla mintunlehdillä, jotka tuovat kakkuun hienovaraista makeutta. Hieman kirpeiden marjojen ja paahteisten aromien yhdistelmä sulautuu hyvin yhteen ja maistuu erinomaiselta.
Tutustu myös muihin herkullisiin kakkuresepteihimme, esimerkiksi mansikkajuustokakkuun, jossa on rapea kuori ja tuoreita mansikoita, tai yhtä ihanaan vaniljajuustokakkuun, jossa on sitruunan vivahteita. Jos haluat voimakkaampia ja rohkeampia makuja, kokeile suklaakahvikakun reseptiämme, joka tarjoillaan kermavaahdon kera.
Pehmeä, rapea pohja, kerros kuohkeaa kermavaahtokuorrutetta ja upean näköinen mansikkakuorrutus tekevät tästä kakusta varmasti yleisön mieleen. Makea mantelikakku luo täydellisen pohjan kuorrutukselle ja tuoreille mansikoille. Kypsiä mansikoita käytetään makuelämyksen takaamiseksi, ja ne maistuvat upealta yhdessä kermavaahtokuorrutteen kanssa; se on kaunis makean ja kirpeän sävyjen duetto. Hemmottele itseäsi ja perhettäsi viipaleella tätä taivaallista ja kaunista mansikka-mantelikakkua - nauti se kevyenä iltapäivän herkkuna tai tarjoa se jälkiruokana hemmotellaksesi vieraita.
Vaniljakermakuorrutus tasapainottaa mansikka-mantelikakun hedelmäisiä ja pähkinäisiä makuja. Vaniljasiemenistä, creme fraichesta, kaksinkertaisesta kermasta ja tomusokerista valmistettu kuorrute on paksua ja kuohkeaa ja luo täydellisen makean pilven kirkkaanpunaisille mansikoille. Kuorrutussokeri auttaa vakauttamaan kermakuorrutteen ja estää sitä sulamasta tai valumasta kakun sivuille ja lisää samalla kosteutta kakkuun. Tämä kuorrutus on täydellinen tasapaino miedosti makean ja kirpeän välillä, ja siinä on hienovaraisia kukkaisia sävyjä.
Korosta mansikkamantelikakkua ja lisää kuorrutukseen vastapuristettua sitruunamehua ja hienoksi raastettua sitruunankuorta. Sitrushedelmien maku sopii hyvin yhteen kirpeän crème fraichen kanssa ja antaa kakulle raikkaan, happaman makunautinnon. Käytä erilaisia marjoja, jotka ovat sesongin mukaisia, ja tee kakusta kolminkertainen marjauhka kuorruttamalla kuorrutus mansikoilla, vadelmilla ja karhunvatukoilla. Upea kuorrute on yhtä kaunis kuin miltä se näyttääkin.
Etkö pärjää ilman kahvia? Lisää kuorrutteeseen lempikahviasi tai expressoa sekä vaniljauutetta. Kahvikuorrutus tuo kuorrutteeseen tuntuvaa katkeruutta, joka tasapainottaa kuorrutteen makeaa ja kirpeää makua ja maistuu ihanalta mansikoiden kanssa.