Macarons
Tee näin:
Suklaaganache
Macarons-kuoret
Macarons-leivosten täyttäminen
Macarons Q&A
Ranskalaiset macarons-leivokset ovat makea herkku, joka sopii erinomaisesti kahvihetkeen. Reseptimme avulla voit nauttia herkullisista kotitekoisista suklaamakaroneista, joissa on sileä kuori ja ganachetäyte. Olemme vastanneet joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin liittyen macarons-leivoksiin. Lue alta lisätietoja!
Ainekset
Macarons
Mantelijauhoja (n. 3,75 dl)
|
150 g |
---|---|
Tomusokeri (n. 3 dl)
|
150 g |
Kaakaojauhe
|
4 tl |
Munanvalkuaista (n. 120 g)
|
4 |
Sokeria (n. 1,75 dl)
|
150 g |
Vettä
|
½ dl |
Suklaaganache
Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
|
175 g |
---|---|
1¾ dl |
Macarons - ranskalainen klassikko
Tutustu ranskalaiseen klassikkoon macarons-leivoksiin, jotka on täytetty runsaalla, tummalla suklaaganachella. Näissä herkissä leivonnaisissa on mukavan pureskeltava rakenne, jossa on myös hieman rapeutta. Macarons-leivosten kuoret on valmistettu kaakaomarenkipohjasta, ja niissä on sileä pinta, jonka reunoilla on röyhelöinen pinta. Makean, pähkinäisen kuoren ja runsaan, suklaanmakuisen täytteen yhdistelmä tekee näistä macaroneista täydellisen jälkiruoan aterian jälkeen. Nauti pienet kakut teekupillisen tai kahvin kera - tai ehkä hemmottelet itseäsi ranskalaiseen tapaan lasillisella kuohuvaa!
Oletko vaikuttunut suklaamakaronien reseptistämme? Tutustu myös muihin makeisiin herkkupaloihin, kuten kermaisen suklaatoffeen, pehmeiden ja pureskeltavien maapähkinävoikeksien tai suklaakeksien resepteihin.
Nauti macarons suklaaganachella
Macaronit ovat todellinen ilo kaikille suklaan ystäville. Täytteenä on pehmeä ja herkullinen täyte, joka on valmistettu lämpimään kermavaahtoon sulatetusta tummasta suklaasta. Vaikka suklaamakaronien maku on hieman kitkerä, rikas ja syvä suklaan maku tasapainottaa suklaamacaronien makua, joten ne ovat täydellinen kaksikko. Ganachen valmistamisprosessi on kolmivaiheinen, ja tarvitset vain kaksi ainesosaa tämän herkullisen, suussa sulavan ganachen valmistamiseen suklaamakaroneille.
Tutustu herkullisiin macarons-variaatioihin
Macaronit saavat suurimman osan maustaan niiden täytteestä, mikä avaakin mahdollisuuden monenlaisille makuyhdistelmille. Varioi suklaamacaroneja valko- tai maitosuklaasta tehdyllä ganachella tai käytä appelsiininkuorta antamaan täytteelle sitruksinen vivahde; suklaaganache leikkaa ihanasti makean ja kirpeän appelsiinin maun läpi.
Valko- vai maitosuklaaganache?
Kaikki eivät pidä karvaan tumman suklaan mausta. Täytä silloin macarons-leivokset valkosuklaasta tai maitosuklaasta tehdyllä ganachella käyttäen samaa reseptin mukaista menetelmää. Valkosuklaaganache on paljon makeampaa ja kermaisempaa, ja sen suklaan maku on vähemmän voimakas.
Jos haluat kuitenkin suklaisempaa makua, mutta ei niin katkeraa kuin tummasuklaa, maitosuklaaganache on täydellinen valinta. On tärkeää huomata, että maito- ja valkosuklaan maitopitoisuus on korkeampi kuin tumman suklaan, joten voit joutua säätämään ganachen kerman määrää ja lisäämään sitä suklaaseen vähemmän kuin reseptissä on mainittu.
Macarons suklaalla ja appelsiinin maulla
Appelsiini ja suklaa ovat taivaallinen pari, sillä niiden vastakkaiset maut - karvas ja kirpeä - tasapainottavat toisiaan. Anna suklaamacaroneille sitruksinen vivahde lisäämällä kerman joukkoon appelsiininkuorta ja kiehauttamalla se kattilassa - käytä isoja kuorenpaloja, jotta voit poistaa ne. Poista appelsiininkuori, kaada kuuma kerma hienonnetun tumman suklaan päälle ja sekoita, kunnes ganache on tasaista ja sileää. Appelsiinintuoksuinen maku yhdistettynä runsaaseen, intensiiviseen suklaan makuun maistuu taivaalliselta!
Vinkkejä
Jos suklaamacaroneissa on vielä ilmakuplia sen jälkeen, kun olet kopauttanut tarjottimen keittiön pöytää vasten, käytä hammastikkua pienempien ilmakuplien puhkaisemiseen macarons-kuorista.
Varmista, että uunin lämpötila ei ole liian korkea tai että taikina ei sekoitu liikaa, sillä se voi vaikuttaa macarons-kuorien rakenteeseen ja ulkonäköön, ja ne saattavat levitä leivinpaperille. Paistettujen macaronien pitäisi olla röyhelöisiä kuoren reunoilla; näitä röyhelöitä kutsutaan jaloiksi, ja ne estävät macaronien leviämisen paiston aikana.
Suklaamacaronit ovat valmiita syötäväksi heti, mutta ne voi myös laittaa jääkaappiin tekeytymään, jotta ganache ja kaakaokuoret voivat hieman jähmettyä. Tämän jälkeen ne säilyvät jääkaapissa n. viisi päivää.