Mac & Cheese pekonipasta

Mac & Cheese pekonipasta

Illallinen Pääruoka
(7)
Kommentit
Amerikan herkku saa mehevyyttä pekonista ja herkullisesta juustoraasteesta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/mac--cheese-pekonipasta/

Tee näin:

Mac & Cheese pekonipasta
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Aloita Mac & Cheese pekonipasta keittämällä ensin pasta hyvin suolatussa vedessä napakaksi. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen ei jatku.
  • Sulata voi laakeassa paksupohjaisessa kattilassa ja vatkaa vehnäjauhot sekaan. Kypsennä jauhoja pari minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  • Aloita lisäämään maitoa vähitellen sitä mukaan kun kastike saostuu ja kuumenee. Sekoita jatkuvasti ja varo ettei kastike pala pohjaan.
  • Lisää valkosipulimurska ja mausteet ja keitä kastiketta hiljalleen n. 10 minuuttia.
  • Kastikkeen valmistuessa paista pilkottu pekoni rapeaksi.
  • Sekoita nyt uunivuoassa keskenään pasta, pekoni, juustoraaste (jätä 200 g kuorruttamiseen) ja kuuma kastike.
  • Ripottele loput juustot pinnalle ja paista uunissa vielä 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin gratinoitunut.
  • Tarjoa Mac & Cheese pekonipasta raikkaan yrttisalaatin kanssa!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit korvata pekonin millä tahansa kypsällä lihalla, kalalla tai kasviksilla makusi mukaan. Perusohjeeseen voit myös lisätä yrttejä, tomaattia ja mausteita ja tehdä ohjeesta oman versiosi.

Ainekset

20 annosta
Mac & Cheese pekonipasta
Pastaa (makaroni/penne/fusilli)
1 kg
Pekonia
500 g
Juustokastike
Arla® Posketon pizzajuusto raaste
2 pkt
400 g
Vehnäjauhoja
250 g
2½ l
Valkosipulia
50 g
Suolaa
50 g
Jauhettua fenkoli
10 g
Mustapippuria

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet