Maatalon lihapata

Maatalon lihapata

Illallinen Pääruoka
(15)
Kommentit
Maatalon lihapata on ihanan herkullinen ruoka koko perheelle! Kokeile maukasta reseptiä jo tänään!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/maatalon-lihapata/

Tee näin:

  • Kuutioi liha noin 2 x 2 cm paloiksi. Ruskista kuutiot voissa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehdet, valkosipuli ja liemikuutio. Laita pataan vettä sen verran, että lihapalaset peittyvät. Keitä kannen alla noin 30 minuuttia. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja lanttu. Lisää pataan. Keitä vielä noin 15 minuuttia kunnes juurekset pehmenevät. Viipaloi purjo ja lisää pataan. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää suurus pataan. Lisää kerma, soija ja timjami. Keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja leivän kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Luutonta naudan etuselkää
750 g
2 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Laakerinlehti
2
Valkosipulinkynttä murskattuna
2
Lihaliemikuutio
1
Sipulia
2
Suurta porkkanaa
2
Pala lanttua, n. 300 g
1
Purjo
1
Vehnäjauhoa
2 rkl
Kuohukermaa
2½ dl
Soijakastiketta
1 tl
Timjamia silputtuna
3 rkl

Kommentit