Maailman Paras Porkkanakakku

Maailman Paras Porkkanakakku

1 tunti 15 minuuttia Jälkiruoka
Pakastettava
(76)
Kommentit
Herkuttele kostealla porkkanakakulla ja tuorejuustokuorrutteella, kun kaipaat jotain makeaa ja makuhermoja hivelevää. Tämä klassikko houkuttelee äärelleen varmasti kaikenikäiset kakun ystävät, ja se sopii täydellisesti jälkiruoaksi, makeaksi välipalaksi tai iltapäivän herkuksi vieraille. Lisäsimme kakkuun saksanpähkinöitä ja rusinoita, ja pinnalle tulee tuorejuustokuorrutetta ja pilkottuja saksanpähkinöitä, mikä tekee kakusta yksinkertaisesti vastustamattoman herkullisen. Ota lapset mukaan ja nauttikaa siitä, miten helppoa tämä kakku on valmistaa. Kokeile porkkanakakkureseptiämme seuraavan kerran, kun haluat leipoa ja tarjoilla jotain herkullisen hyvää hemmotellaksesi itseäsi, perhettäsi tai vieraita!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/maailman-paras-porkkanakakku/

Tee näin:

Maailman Paras Porkkanakakku
  • Kuumenna uuni 175 °C:n lämpötilaan.
  • Vatkaa voi, ruskea sokeri ja muna.
  • Sekoita jauhot, kaneli ja leivinjauhe keskenään. Sekoita ne voiseokseen vuorotellen raastettujen porkkanoiden, saksanpähkinöiden ja rusinoiden kanssa.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (n. 20 cm x 20 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti.
Tuorejuustokuorrutus
  • Sekoita tuorejuuston rakenne rikki ja yhdistä se huolellisesti tomusokerin, sitruunankuoren ja sitruunamehun kanssa. Ole tarkka mitatessasi tomusokeria; jos sitä lisätään liikaa, kuorrutteesta tulee tönkköä.
  • Kuorruta kylmä porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella ja koristele lopuksi saksanpähkinöillä ja sitruunankuorella.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä porkkanakakusta

Reseptimme avulla on helppo leipoa herkullinen, kostea porkkanakakku. Alta voit oppia lisää klassikkokakusta lukemalla vastaukset porkkanakakkua koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä porkkanakakussa on?
Miten tehdä porkkanakakkua?
Voiko tuorejuustokuorrutteisen porkkanakakun pakastaa?
Miten koristella porkkanakakku?
Pitääkö porkkanakakku säilyttää jääkaapissa?
Kuinka kauan porkkanakakku kestää?
Miten raastaa porkkanat porkkanakakkua varten?
Mikä kuorrutus porkkanakakkuun?

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 piirakka
Porkkanakakku
300 g
Ruskeaa sokeria
n. 5 dl eli 300 g
Kananmunat
4
Jauhoja
n. 5 dl eli 300 g
Kanelia
3 tl
Leivinjauhetta
3 tl
Hienoksi raastettua porkkanaa (noin 450 g)
7
Hienonnettuja saksanpähkinöitä
100 g
Rusinoita
2 dl
Tuorejuustokuorrutus
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Tomusokeri
100 g
Hienoksi raastettua sitruunankuorta
4 tl
Sitruunamehua
4 tl
Koristeluun
Paloiteltuja saksanpähkinöitä
Hienoksi raastettua sitruunankuorta

Klassinen ja helppo porkkanakakku saksanpähkinöiden kera

Kotitekoinen porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella on useimpien ihmisten suosiossa syystä - se on yksinkertaisesti herkullista! Kakussa on täyteläinen ja tiivis rakenne, ja se maistuu ihanalta, kun hieman hapan kuorrutus kumoaa porkkanoiden ja rusinoiden makeuden. Porkkanakakku saksanpähkinöillä ja rusinoilla on helppo valmistaa ja vielä helpompi herkutella. Saksanpähkinöiden käyttö tuo rapeutta kakun muuten pehmeään koostumukseen, ja niiden pähkinäinen maku sopii hyvin yhteen kakun ruskean sokerin ja kanelin makean mausteisuuden kanssa.

Tuorejuustokuorrutus porkkanakakkuun

Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella on lyömätön klassikko, ja tuskin voit syödä toista ilman toista. Kirpeän tuorejuustokuorrutteen raikkaus sopii loistavasti tällaiseen makeaan kakkuun. Kun kuorrutteeseen käytetään tuorepuristettua sitruunamehua sekä tuoretta raastettua sitruunankuorta, sen tuoma säväys makeaan, kosteaan kakkuun tekee siitä täydellisen yhdistelmän monipuolisia makuja. Myös koostumukset täydentävät toisiaan kauniisti, sillä kevyt ja silkkinen tuorejuustokuorrutus korostaa kakun täyteläisyyttä.

Jos et voi saada tarpeeksesi porkkanakakun ja tuorejuustokuorrutteen yhdistelmästä, kokeile käyttää tuorejuustokuorrutteen reseptiämme muiden muffinssien ja kakkujen kanssa, kuten nopeiden ja helppojen banaanimuffinssien tai intensiivisen kahvikakun kanssa.

Kostea ja makea porkkanakakkua rusinoilla

Rakastettu kakku on tunnettu kosteudestaan ja herkullisen tiiviistä koostumuksestaan, ja reseptimme tuo tämän esiin täydellisesti. Tuoreet porkkanat taikinassa tekevät kakusta pehmeän ja herkullisen kostean kokemuksen, josta tekee vielä makeamman se, että kakkuun on lisätty pureskeltavia rusinoita, jotka lisäävät rakennetta. Porkkanakakku rusinoilla on vastustamaton makean maun ja erilaisten rakenteiden yhdistelmä, ja se on herkullinen jälkiruoka tai välipala, jota rapeat saksanpähkinät vain tehostavat.

Kokeile porkkanakakun mausteita ja makuja

Vaikka useimpien porkkanakakkureseptien ainesosaluetteloissa on jo mausteita, kuten meidän reseptissämme kanelia, voit helposti tuunata klassisen kakun lisäämällä taikinaan muitakin mausteita. Esimerkiksi kardemummalla, muskottipähkinällä ja inkiväärillä maustettu porkkanakakku antaa lämmittävän kokemuksen, jota silkkisen pehmeä tuorejuustokuorrutus tasapainottaa täydellisesti. Erityisesti inkiväärin voimakas maku muodostaa miellyttävän kontrastin porkkanoiden ja kuorrutteen makeudelle.

Jos haluat vielä rapeamman rakenteen, sekoita saksanpähkinät kinuskin kanssa. Sulata sokeri pannulla ruskeaksi, lisää saksanpähkinät ja pyörittele, kunnes pähkinät ovat peittyneet. Anna jäähtyä ja hajota ne sitten ennen kuin ripottelet ne kuorrutteen päälle.

Ananas-porkkanakakku

Toinen herkullinen muunnelma on ananasporkkanakakku. Murskatun ananaksen käyttö tekee kakusta huomattavan kostean, ja siinä on paljon lisämakeutta, sillä makea hedelmä tuo kakkuun rutkasti lisää makua. Se ei lisää kakkuun paljoakaan ananaksen makua, mutta koska se sisältää luonnostaan makeutta, se makeuttaa kakkua vielä enemmän kuin porkkanat. Ananaksen käyttö takaa kakun kosteuden ja antaa silti mahdollisuuden nauttia klassisen porkkanakakun tunnetuista mauista sekä kakusta, jonka päällä on tuorejuustokuorrutus.

Jos ananaksen käyttäminen tämän klassisen reseptin kokeiluun on herättänyt kiinnostuksesi, saatat olla kiinnostunut siitä, että meillä on myös resepti kuohkealle ananaskohokkaalle - silloin kun haluat sekoittaa toisen jälkiruokaklassikon käyttäen tuoreita hedelmiä.

Vinkkejä

Tuorejuustokuorrutteisen porkkanakakun reseptimme avulla voit leipoa myös herkullisen kosteita porkkanakakkumuffinsseja. Ne sopivat erinomaisesti aamiaiseksi, makeaksi välipalaksi tai matkalle, sillä ne on helppo ottaa mukaan. Kaada noin ½ dl taikinaa vuorattuun tai voideltuun muffinivuokaan tai silikonisiin muffinivuokiin ja paista muffinseja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia 200 °C:n tavallisessa uunissa. Koristele porkkanakakkumuffinit kuorrutteella kakun tapaan ja nauti!

Sekä näiden muffinssien että kakun kohdalla voit käyttää hammastikkutestiä selvittääksesi, ovatko ne valmiita. Työnnä hammastikku keskelle ja katso, onko muru jähmettynyt. Jos hammastikku tulee ulos puhtaana, kakku tai muffinit ovat valmiita. Jos kakku tai muffinssi on joko tahmea tai siihen on tarttunut muruja, ne tarvitsevat hieman enemmän aikaa uunissa - muista kuitenkin, ettet paista muffinsseja tai kakkua liikaa. Paistoaika voi riippua uunistasi, joten ei ole syytä epätoivoon, jos paistoaika on hieman odotettua pidempi.

Kommentit