Luumutorttu

Luumutorttu

1 tunti 15 minuuttia Jälkiruoka
(0)
Kommentit
Herkullinen torttu ihanan rapeassa taikinassa, raikkailla ja värikkäillä luumuilla. Tämä maalaismainen luumutorttu manteleilla, makealla aprikoosihillolla ja marsipaanilla maistuu herkulliselta. Kauniit tuoreet luumut ja kuohkea lehtitaikina sopivat yhteen. Tämä resepti on sekä helppo että nopea, sillä sinun ei tarvitse valmistaa lehtitaikinaa itse. Tarjoile helppo ja herkullinen torttu creme fraichen kera herkullisena jälkiruokana tai iltapäivän herkkuna.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/luumutorttu/

Tee näin:

Luumutorttu
  • Esilämmitä uuni 200 °C:n (tavallinen uuni).
  • Aseta 5 lehtitaikinalevyä päällekkäin ja kaulitse ne neliön muotoisiksi (noin 35 x 35 cm). Leikkaa taikinasta noin 2 cm leveä kaistale reunaa pitkin.
  • Sivele leikattu suikale vedellä ja käännä se taikinakuoren päälle. Taita kulmat.
  • Aseta lehtitaikina leivinpaperille, peitä se ja laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.
  • Levitä aprikoosihilloa kuoren päälle. Raasta marsipaania hillon päälle ja aseta luumut päälle.
  • Sivele reunat vedellä ja ripottele koko torttu sokerilla.
  • Ripottele päälle manteleita ja paista luumutorttua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Tarjoile lämmin luumutorttu jääkylmän creme fraichen kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä luumutortusta

Herkullisen kotitekoisen tortun leipominen on helppoa yksinkertaisella tällä reseptillämme, jossa käytetään maukkaita, makeita ja hapokkaita luumuja. Lue lisää tästä herkullisesta leivonnaisesta katsomalla vastauksemme joihinkin sitä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten tehdä luumutorttu?
Mitkä ovat parhaat luumut luumutorttua varten?
Voiko luumutortun pakastaa?
Kuinka kauan luumutorttu säilyy?
Kuinka lämmittää luumutorttu uudelleen?

Ainekset

6 annosta
Luumutorttu
Pakastettua torttutaikinalevyä sulatettuna
5
Paistonkestävää aprikoosimarmeladia tai -hilloa
1 dl
Marsipaania
100 g
Luumuja puoliksi tai neljäsosiksi leikattuina
350 g
Ruokosokeria
2 rkl
Puolitettuja, kuorittuja manteleita
50 g
Tarjoiluun
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
1 prk

Maalaismainen luumutorttu lehtitaikinaan

Mikään ei ole niin ihanaa kuin nauttia uunituoreesta lämpimästä hedelmätortusta ja lorauksella kylmää crème fraichea. Tämä avonainen luumutorttu ei ole poikkeus tästä säännöstä, sillä sen herkullisen kuohkea pohja ja täyte ovat tasapainossa makean ja hapokkaan välillä. Kuuman, kylmän ja raikkaan yhdistelmä tekee herkullisen tästä tortusta, joka tuntuu melkein sulavan suussa. Mantelit tuovat pehmeään, tahmeaan luumu- ja marsipaanitäytteeseen hieman rakennetta ja tekevät siitä monipuolisemman kokemuksen.

Jos etsit toista maalaismaista torttua, johon maistuu yhtä ihanalta, tai kenties kotitekoista, herkullista kylmää herkkua, jota voit tarjoilla lehtitaikinaisen luumutortun kanssa. Tutustu helppoihin resepteihimme, joissa kerrotaan, miten leivotaan ranskalainen omenagalette tai miten valmistetaan vanhanajan jäätelöä lämpimän tortun lisukkeeksi.

Tutustu herkulliseen tapaan käyttää tuoreita luumuja

Helppo luumutorttureseptimme on loistava tapa käyttää tuoreita luumuja niiden sesongin aikana. Luumutorttutäytteeseen voi käyttää kaikenlaisia luumuja - mustia, punaisia tai keltaisia. Voit myös luoda oman täydellisen sekoituksen hapokkaista punaisista luumuista ja makeammista mustista tai keltaisista luumuista.

Oletko rakastumassa luumujen makuun? Tutustu resepteihimme luumuhillon valmistamiseksi tai tyylikkääseen jälkiruokaan, jossa on vaniljajäätelöä luumujen ja tattarihiutaleiden kera, kun haluat tehdä vaikutuksen ystäviin ja perheeseen.

Makeuta luumutorttusi marsipaanilla ja manteleilla

Tuoreissa luumuissa, erityisesti puutarhalajikkeissa, voi olla melko kirpeä jälkimaku, joka johtuu niiden kuoresta. Koska luumut makeutuvat kypsennettäessä, aprikoosihillon, marsipaanin ja mantelin käyttö makeuttamiseen on erinomainen tapa antaa ruokaan luonnollista makeutta.

Marsipaania makeampaa ei ole juuri mitään, ja se tuokin täytteeseen puhdasta makeutta. Puolitetut mantelit tuovat torttuun pähkinäisyyttä ja maanläheisyyttä, jotka täydentävät raikkaan hedelmäisiä luumuja, makeaa hilloa ja marsipaania ihanasti.

Lisää oma twistisi

Jos haaveilet maustetusta versiosta tästä luumutorttureseptistä, älä etsi kauempaa. Lisäämällä tortun päälle ripoteltuun sokeriin joko appelsiinin tai klementiinin kuorta ja mausteseosta, jossa on jauhettua kanelia, inkivääriä, kardemummaa ja neilikkaa, saat aromaattisen ja herkullisen kokemuksen.

Jos pidät rohkean makuisten luumujen yhdistämisestä lämpimiin mausteisiin, kokeile viiden mausteen luumutorttua. Tämä rakastettu mausteseos, joka sisältää tähtianista, neilikkaa, kiinalaista kanelia, Sichuanin pippuria ja fenkolinsiemeniä, sopii hyvin sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin, ja siinä yhdistyvät makea, karvas, hapan ja suolainen. Tässä makeassa luumutorttureseptissä mausteet tuovat herkullista monipuolisuutta ja syvyyttä.

Jos haluat vieläkin makeamman makuelämyksen, ripottele luumujen päälle hieman sokeria tai hunajaa ennen paistamista. Tämä antaa luumuille ihanan kiillon ja viimeisen ripauksen makeutta.

Vinkkejä

Yksi kotitekoisen tortun tai piirakan leipomiseen liittyvistä hankalista asioista voi olla se, mehukkaasta hedelmätäytteestä neste imeytyykin torttupohjaan. Vinkki, jolla varmistat, että täytteestä tulee rapea ja kuohkea, on se, että paistat tortun lämmitetyllä uunipellillä. Aseta pelti uuniin uunin esilämmityksen aikana ja paista luumutorttusi sitten valmiiksi kuumannetulla pellillä.

Toinen vinkki, jolla varmistat kuoren mahdollisimman hyvän kuohkeuden, on pitää taikina mahdollisimman viileänä koko valmistuksen ajan. Siksi on tärkeää muistaa antaa taikinan jäähtyä jääkaapissa vähintään 10 minuuttia sen jälkeen, kun olet työstänyt taikinan. Jäähtyminen pitää voikerrokset erillään ja antaa niiden nousta ja muuttua kuohkeiksi paistettaessa.

Jos teet tämän tortun silloin, kun luumut eivät ole sesongissa, voit käyttää pakastettuja luumuja. Kun on luumukauden aika, kuori luumut ja säilytä ne pakastimessa minicrip-pussissa tai ilmatiiviissä astiassa ja ota ne esiin, kun haluat leipoa tuoreen luumutortun.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet