Lohirillette

Lohirillette

15 minuuttia Alkuruoka Lisuke Lounas
(0)
Kommentit
Lohirilletteille maistuu uskomattoman hyvältä ruisleivällä ja sopii yhtä hyvin myös tavalliseen voileipään. Vain muutamalla helpolla askeleella voit loihtia jotain ihanaa, jota voi muokata omaan makuun sopivaksi. Voit tarjoilla lohirilletten jopa osana monipuolista tapas-iltaa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/lohirillette/

Tee näin:

Lohirillette
  • Revi graavilohi haarukalla.
  • Sekoita lohi muiden ainesten kanssa kulhossa.
  • Tarjoile ruisleivän, herkkukurkkujen, sitruunaviipaleiden ja ruohosipulin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Lohirillette Q&A

Kuinka kauan lohirillette säilyy jääkaapissa?
Onko minun pakko käyttää lohta rilletteä valmistaessa?
Miten perinteiset rilletit valmistetaan?
Mitä eroa on pateella ja rillettellä?

Ainekset

1 annos
Lohirillette
Suolattua graavilohta
300 g
Vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl
Sitruunankuorta raastettuna
1 tl
Vastajauhettua pippuria
50 g
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
1 dl
Tarjoiluun
Ruisleipä
Herkkukurkkua
Sitruuna lohkoja
Ruohosipulia

Lohirilletten alkuperä

Rillettes ovat peräisin Välimeren alueelta, jossa lihaa kypsennettiin hitaasti yrttejä lisäämällä ja säilytettiin purkeissa, jotta liha säilyisi pidempään. Nykyään termi kattaa monenlaisia rilletten variaatioita, kuten tämänkaltaiset kalapohjaiset versiot, ja niitä tehdään enemmänkin maun kuin käytännöllisyyden vuoksi.

Täydellisen rilletten valmistamisen taito

Rillettessä on se hieno puoli, että täydellisen lopputuloksen saavuttaminen riippuu lähes yksinomaan valitsemasi lihan laadusta. Kunhan tätä reseptiä varten valitset hyvälaatuista graavilohta, lopputuloksesta tulee vääjäämättä loistava.

Miksi rillette kannattaa aina tarjoilla herkkukurkkujen kera?

Mitä ikinä teetkin, älä jätä herkkukurkkuja väliin: näissä maukkaissa, rapeissa lisukkeissa on hapokas ja terävä maku, joka leikkaa lohen rasvaisuuden ja tuo reseptiin täydellisen tasapainon. Erinomainen vaihtoehto ovat myös kaprikset, jotka tuovat ruokaan yhtä tervetullutta suolaisuutta, sitruunaa ja suolaa kuin herkkukurkutkin.

Tarjoile lohirillette näin

Jotta rilletteä voi tarjota kauniilla tavalla, laita liha ja mausteet pieneen muottiin tai purkkiin ja käännä se sitten ylösalaisin lautaselle, jotta syntyy pieni kakku. Rakenne ei kestä kauan, sillä vieraasi hakeutuvat taatusti hyvin nopeasti tämän ylellisen aterian äärelle. Tämä pieni teko tarjoilun eteen on kuitenkin vaivan arvoinen.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet