Lohipiirakka

Lohipiirakka

1 tunti Illallinen Pääruoka
(31)
Kommentit
Lohipiirakka on herkullinen ja maistuva suolainen piirakka. Lohipiirakka sopii vaikkapa illanistujaisissa tarjottavaksi. Kokeile helppoa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/lohipiirakka/

Tee näin:

Pohja
  • Aloita lohipiirakka tekemällä ensin piirakkataikina. Mittaa jauhot, tuorejuusto ja kuutioitu jääkaappikylmä voi kulhoon. Sekoita ainekset murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja pyöräytä aineet nopeasti taikinaksi. Levitä tai taputtele taikina voilla voideltuun vuokaan (ø 27 cm, laidan korkeus 3,5 – 4 cm) ja laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
  • Mausta lohiviipaleet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja anna maustua 15 minuuttia. Sekoita liemen ainekset, tuorejuuston ei tarvitse sekoittua sileäksi vaan liemeen saa jäädä rakeen kokoisia tuorejuustopalasia. Kaada liemi taikinan päälle vuokaan ja asettele lohipalat pinnalle. Paista lohipiirakka 200°C asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin lohipiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta
Sämpylä- tai spelttivehnäjauhoja
3 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
80 g
Kylmää vettä
½ dl
Täyte
Lohifilee nahattomina viipaleina
300 g
Suolaa
¾ tl
Rouhittua musta- tai valkopippuri
½ tl
Sitruuna puristettuna mehuksi
½
Liemi
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Täysmaitoa
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Tilliä tai ruohosipulia silputtuna
½ dl
Kananmunat
3
Yrttisekoitusta (esim. yrttikalamauste tai provencale)
1 tl
Suolaa
½ tl
Musta- tai valkopippuri rouhittuna
½ tl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet