Letut ilman kananmunaa

Letut ilman kananmunaa

30 minuuttia Brunssi Jälkiruoka
(62)
Kommentit
Letut ilman kananmunaa ovat yhtä herkullisia kuin tavallisetkin letut. Tarjoile letut ihanan kermaisella marjavaahdolla. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/letut-ilman-kananmunaa/

Tee näin:

Letut ilman kananmunaa
  • Valmista lettutaikina. Sekoita ensin kuivat ainekset kulhossa.
  • Sekoita maito ja sulatettu voi yhteen. Lisää maito-voiseos vähän kerrallaan jauhoseokseen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Sulata ja kuumenna voi tiriseväksi pannulla. Kaada kauhallinen lettutaikinaa pannulle. Paista lettua tasaisella lämmöllä noin 1,5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Nosta valmis lettu uunivuokaan ja peitä foliolla. Aseta uunivuoka uunin keskitasolle 75 asteeseen. Lisää myös muut letut uuniin sitä tahtia, kun ne valmistuvat.
Marjavaahto
  • Kun letut ovat valmiita, valmista marjavaahto. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Muussaa vadelmat kevyesti. Lisää vadelmat ja basilika kermavaahdon joukkoon.
  • Tarjoile letut marjavaahdon, sokerin, tuoreiden vadelmien ja basilikan kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
(n. 8 isoa lettua)
Letut ilman kananmunaa
Vehnäjauhoja (n. 3 dl)
225 g
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
6 dl
25 g
Marjavaahto
1½ dl
Sokeria
2 rkl
Tuoreita vadelmia
75 g
Tuore basilika hienonnettuna
½ dl
Lisäksi
Sokeria
4 rkl
Koristeluun
Tuoreita vadelmia
Tuoretta basilikaa

Kommentit