Leipäknöödelit
Tee näin:
Leipäknöödelit
Vinkki
Tärkeintä on varmistaa, että taikina pysyy kasassa, kun valmistat leipäknöödeleitä. Sen tulisi olla hieman tahmeaa, mutta silti käsiteltävää. Jos taikina on liian kuivaa, voit lisätä hieman enemmän maitoa. Jos taikina on liian märkää, lisää korppujauhoja, kunnes saavutat halutun koostumuksen.
Vinkki
Pyri yhdenmukaisuuteen muotoillessasi knöödeleitä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Helpoin tapa tehdä tämä on jakaa taikina yhtä suuriin osiin. Suosittelemme noin 60 grammaa per knöödeli. Näin varmistat, että ne kypsyvät tasaisesti ilman raakaa taikinaa keskellä.
Vinkki
Knöödeleiden muotoilu on helpompaa, jos kastelet kätesi hieman veteen. Näin taikina pysyy tahmeana tarttumatta käsiisi.
Vinkki
Työnnä hammastikku tai varras yhden knöödelin keskelle tarkistaaksesi, ovatko ne kypsiä. Sen tulisi tulla ulos puhtaana ilman raakaa taikinaa tarttuneena siihen.
Ainekset
Leipäknöödelit
Leipä
|
180 g |
---|---|
Sipulia
|
70 g |
Tuore lehtipersilja
|
30 g |
40 g | |
1½ dl | |
Pientä kananmunat
|
2 |
Korppujauhoja
|
70 g |
Merisuolahiutaleita
|
1 tl |
Jauhettua pippuria
|