Laskiaispullat

Laskiaispullat

(11)
Kommentit
Laskiaispullat kuuluvat perinteisesti laskiaiseen. Tämä resepti pitää sisällään herkullisen mantelimassatäytteen. Tutustu reseptiin!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/laskiaispullat/

Tee näin:

Laskiaispullat
  • Aloita laskiaispullien valmistus pullataikinalla. Sulata voi, lisää siihen maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon.
  • Kaada voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  • Lisää joukkoon sokeri, suola, halutessasi kardemumma, kananmunat ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, esim mikroaaltouunissa, noin 30 minuuttia.
  • Laita taikina jauhotetulle alustalle ja leivo 12 pyöreää tasaista laskiaispullaa. Anna laskiaispullien kohota leivinpaperilla uunipellillä noin 20 min.
  • Kuumenna uuni 225 °C asteeseen. Voitele laskiaispullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskitasossa 10 minuuttia.
Valmista mantelitäyte
  • Leikkaa jokaisen pullan laesta pieni kansi ja säästä ne. Koverra hieman pullien sisusta ja sekoita sisus maitoon ja raastettuun mantelimassaan. Täytä pullat sitten seoksella.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tai lusikoi kermaa jokaisen pullan päälle. Laita sitten kansi takaisin pullan päälle. Ripottele lopuksi laskiaispullien päälle tomusokeria. Tarjoile laskiaispullat kuuman kaakaon tai kylmän maidon kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jos et välitä mantelimassasta, maistuvat laskiaspullat taivaallisilta myös vatkatun kermavaahdon ja hillon kanssa.

Ainekset

12 palaa
Laskiaispullat
75 g
2 dl
Hiivaa
25 g
Hienoa sokeria
½ dl
Suolaa
1 ripaus
Kardemummaa
1 tl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoja
7 dl
Vatkattu kananmuna voiteluun
1
Täyte
Pullapitko massa
½ dl
Mantelimassaa
75 g
Kuohukermaa
2 dl
Tomusokeri

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet