Laskiaispullakakku

Laskiaispullakakku

Laskiaisen suosikkiherkut eli laskiaispullat voi leipoa myös jättimäisen laskiaispullakakun muotoon - siitä riittää useammalle herkkusuulle!
https://www.arla.fi/reseptit/laskiaispullakakku/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan laskiaispullakakku tekemällä ensin pullataikina. Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een.
  • Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  • Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja 6 dl jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  • Kuumenna uuni 200 °C:een ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
  • Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä siitä 1 suuri pulla, noin 22 cm halkaisijaltaan.
  • Aseta se leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia. Voitele pulla vatkatulla kananmunalla ja paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
  • Leikkaa pois pullan kansi. Lusikoi jonkin verran sisusta pois, jotta täyte mahtuu siihen. Sekoita pullan sisus mantelimassan ja maidon kanssa. Täytä pullat seoksella.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tai levitä se pullalle. Aseta kansi takaisin pullan päälle ja ripottele päälle tomusokeria.
Valmis!

Ainekset

75 g
2½ dl
Hiivaa
25 g
Hienoa sokeria
½ dl
Hyppysellinen suola
1
Kardemummaa
1 tl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoja
7 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vatkattu kananmuna voiteluun
1
Täyte
Pullapitko massa
Mantelimassaa
200 g
1½ dl
3 dl
Tomusokeri
Lisää herkullisia ideoita