Laskiaispulla muhkealla kermavaahdolla

Laskiaispulla muhkealla kermavaahdolla

Brunssi Välipala
(5)
Kommentit
Kermassani on pullaa! Juuri niin. Laskiaispullaan kuuluu muhkea kermavaahto. Mitä muhkeampi, sitä parempi. Ja tietysti aito, suomalainen ja laktoositon.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/laskiaispulla-muhkealla-kermavaahdolla/

Tee näin:

  • Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.
  • Lisää voi, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma sekä vähitellen jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi.
  • Anna taikinan kohota liinan alla noin 50 minuuttia.
  • Jaa kohonnut taikina 18 suureen osaan ja pyöritä pulliksi jauhotetulla alustalla. Aseta pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä noin puoli tuntia.
  • Lämmitä uuni 225 °asteeseen.
  • Voitele pullat kananmunalla ja laita pelti uuniin. Paista n. 8-10 minuutin ajan.
  • Leikkaa pullista irti pieni hattu ja poista osa sisustaa. Sekoita maitojuoma ja mantelimassa tahnaksi ja aseta pullan sisälle.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mantelimassan päälle. Asettele lopuksi hattu kermavaahdon päälle ja koristele tomusokerilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

18 palaa
18 suurta pullaa
Hiivaa
50 g
3 dl
150 g
Kananmuna
1
Sokeria
1 dl
Suolaa
½ tl
Jauhettua kardemummaa
1 rkl
Vehnäjauhoja
11- 12 dl
Kananmuna voiteluun
1

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet