Lasagne al forno

Lasagne al forno

1 tunti Illallinen Pääruoka Ateriasuunnittelu
Pakastettava
(2)
Kommentit
Kaipaatko Italian makua? Kokeile suussa sulava lasagne al forno -reseptiämme. Tämä perinteinen ruokalaji on täynnä herkullisia kerroksia jauhelihakastiketta, juustoista kastiketta ja mureita lasagnelevyjä. Yksi suupala riittää ja pääset italialaiseen trattoriaan. Pue siis jalkaan joustavat housut ja syömään! Tarjoilemme lasagna al fornon tuoreen tomaattisalaatin kera, joka täydentää runsaan ja herkullisen pastaruoan täyteläisiä makuja.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/lasagne-al-forno/

Tee näin:

Lasagne al forno, jauhelihakastike
  • Sulata voi pannulla, kunnes se on kullanruskeaa. Ruskista lihaa ja sipulia, kunnes liha murenee ja vaihtaa väriä.
  • Lisää mausteet, tomaattipyree ja liemi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kansi päällä noin 10 minuuttia.
Juustokastike
  • Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
  • Sekoita joukkoon puolet maidosta. Kiehauta kastike ja lisää loput maidosta vähitellen.
  • Lisää mausteet ja juusto. Anna kastikkeen kypsyä, kunnes juusto on sulanut. Mausta maun mukaan.
Kokoa lasagne
  • Aseta kerroksittain jauhelihakastike, lasagnelevyt ja juustokastike voideltuun uunivuokaan. Viimeistele pinta lopuksi juustokastikkeella.
  • Ripottele päälle korppujauhoja ja levitä päälle voinokareita.
  • Paista lasagnea uunin keskitasolla, kunnes pinta on kullanruskea, noin 35 minuuttia 200 °C:ssa (tavallinen uuni).
  • Peitä lasagne ja anna sen levätä keittiötasolla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä lasagne al forno -ruokalajista

Opi valmistamaan yksi maailman suosituimmista ja tunnetuimmista pastaruoista. Aidon italialaisen lasagnen reseptimme avulla saat maistiaisen klassikosta, jossa on runsaita makuja ja rakennetta. Lue alta lisätietoja lasagna al fornosta ja siitä, miten klassikko valmistetaan.

Mitä on lasagne al forno?
Miten tehdä italialaista lasagnea?
Miten tehdä valkoista kastiketta lasagnea varten?
Kuinka kauan lasagne säilyy jääkaapissa?
Miten lämmittää lasagnea uunissa?
Voiko lasagnea pakastaa?

Ainekset

4 annosta
Jauhelihakastike
25 g
Naudan jauhelihaa (noin 6 % rasvaa)
500 g
Hienonnettu sipuli (noin 100 g)
1
Karkeaa suolaa
1 tl
Vastajauhettua pippuria
Kuivattua timjamia tai basilikaa
1 tl
Kuivattua oregano
½ tl
Tomaattimurskaa
noin 140 g
Lihalientä
1½ dl
Juustokastike
25 g
Vehnäjauhoja
3½ rkl
6 dl
Karkeaa suolaa
½ tl
Vastajauhettua valkopippuri
Muskottipähkinää
1 ripaus
Arla® Emmental juustoraastetta
175 g
Tuorelasagnelevyjä (noin 250 g)
15
Korppujauhoa
2 rkl
25 g
Lisukesalaatti
Tomaatti
Tuore basilika
Punasipuli

Perinteinen italialainen lasagne al forno

Mikään ei todellakaan ole lohdullisempaa kuin kuuma, kupliva, vastapaistettu lasagne, jossa on kotitekoista lihakastiketta ja juustokastiketta vuorotellen kerroksittain. Annamme sinulle maistiaisen Italiasta tämän reseptin avulla! Maista aitoa italialaista lasagnea, joka on valmistettu perusraaka-aineista ja vain muutaman yksinkertaisen vaiheen kautta - joten voit tehdä sen helposti kotona.

Al forno tarkoittaa italialaisittain "uunissa", ja se viittaa perinteiseen lasagnen valmistus- ja kypsennystapaan. Uunin korkea lämpö auttaa sekoittamaan makuja, jolloin lasagnesta tulee kermainen ja tahmea, ja sen reunat ovat rapeat ja pasta on pehmeää. Pasta imee itseensä lihan ja juustokastikkeen makuja.

Kannattaa myös tutustua italialaisvaikutteisiin resepteihimme kanaspagetista ja tomaattikastikkeesta, kotitekoisista cannelloneista pinaatin ja sienten kera sekä spaghetti carbonarasta rapeilla pekonipaloilla.

Tee ruoasta yksinkertaista ja maukasta

Italialainen keittiö tunnetaan yksinkertaisuudestaan, luonnollisista mauista ja tuoreista raaka-aineista. Koska tässä reseptissä käytetään vain muutamia korkealaatuisia ainesosia ja koska se valmistetaan perinteisellä tavalla, lasagne al forno on hyvin yksinkertainen ja maukas ruokalaji. Se valmistetaan muutamasta tärkeimmästä ainesosasta, jotka kerrostetaan yhteen ja paistetaan uunissa. Tämä yksinkertaisuus antaa kunkin ainesosan aromien loistaa, ja luo rikkaiden ja kermaisten makujen harmonisen tasapainon. Korppujauhojen ja voin lisääminen lasagnen päälle luo mukavan tasapainon tekstuurien ja makujen välille ja luo lasagne al fornon pinnalle rapean kuoren.

Kotitekoinen juustokastike lasagneen

Tämä klassisen italialaisen lasagnen tapaan valmistettu pastaruoka on valmistettu kotitekoisella juustokastikkeella, joka on muunnelma valkoisesta kastikkeesta, ja jota on rikastettu juustoraasteella ja muskottipähkinällä. Kastike tuo ruokaan pähkinäisen maun ja runsaan, samettisen koostumuksen, joka täydentää lihatäytettä. Juustokastikkeessa on pohjana voita, jauhoja, maitoa, mausteita ja juustoraastetta, jotka on tarkoitettu sulamaan täydellisesti uunissa, jolloin syntyy paksu, samettinen ja syvänmakuinen juustokastike, joka auttaa sitomaan ruokalajin yhteen.

Tarjoile tuoreen tomaattisalaatin kanssa

Lisää raikkautta runsaaseen lasagne al fornoon raikkaalla tomaattisalaatilla. Kypsän tomaatin happamuus ja makeus täydentävät lasagnen runsaita ja kermaisia makuja ja tarjoavat samalla virkistävän ja kevyen lopputuloksen raskaalle aterialle. Raikkaan tomaattisalaatin valmistamiseksi leikkaa kypsät tomaatit ja punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja sekoita niihin oliiveja, salaattijuustoa ja yksinkertainen kastike, joka koostuu oliiviöljystä, balsamietikasta, sokerista, suolasta ja pippurista.

Pistä klassikko uusiksi

Anna perinteiselle italialaiselle lasagnereseptille raikas twisti käyttämällä naudanlihan sijasta jauhettua kalkkunaa tai kanaa, tai lisää lihakastikkeeseen sieniä, paprikaa tai munakoisoa, mikä lisää makua ja rakennetta. Voit myös lisätä makua lisäämällä tuoreita yrttejä ja mausteita, kuten persiljaa, rosmariinia tai chilihiutaleita. Mahdollisuuksia on loputtomasti, joten ole rohkeasti luova ja tee klassisesta lasagne al forno -elämyksestä omanlaisesi.

Vinkkejä

Italialaisessa keittiössä käytetään tuoreimpia ja parhaita mahdollisia raaka-aineita. Varmista siis, että käytät korkealaatuista pastaa, lihaa, juustoa ja yrttejä parhaan maun saavuttamiseksi. Täyte on yksi lasagnen tärkeimmistä osista, ja jos haluat saada maut parhaiten esiin, anna lihakastikkeen haudutella 2-3 tuntia - tai jopa kauemmin.

Muista, että kypsennysaika voi vaihdella lasagnen koosta ja uunistasi riippuen, minkä vuoksi on tärkeää pitää lasagnea silmällä, jotta se ei kypsy liikaa. Kun se on valmis, anna sen levätä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilemista. Näin lasagne al forno ehtii jähmettyä, ja lopputulos on entistäkin parempi, vaikka et varmaan malttaisi odottaa, että pääset syömään!

Kommentit