Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

1 tunti 40 minuuttia Lisuke
(17)
Kommentit
Lanttulaatikko on yksi joulun herkuista, mutta se maistuu lisäkkeenä myös muulloinkin. Valmista lanttulaatikko itse ja kokeile helppoa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/lanttulaatikko/

Tee näin:

Lanttulaatikko
  • Aloita valmistamaan lanttulaatikko ja sekoita ensiksi korppujauhot ja ruokakerma keskenään. Anna korppujauhojen turvota hetki.
  • Sulata voi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi seokseksi.
  • Voitele uunivuoka, tasaa lanttuseos vuokaan ja koristele pinta lusikalla kuvioiden. Ripottele lanttulaatikon pinnalle hieman korppujauhoja ja muutama voinokare.
  • Paista lanttulaatikko 175 asteessa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.
  • Tarjoile valmis lanttulaatikko lämpimänä. Jos haluat helpottaa joulun kiireitä, voit valmistaa lanttulaatikon viikkoja ennen joulua ja pakastaa sen.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Lanttulaatikko ja muut joululaatikot ovat parhaimpia itse tehtynä. Katso täältä myös muut joululaatikot!

Ainekset

8 annosta
Lanttulaatikko
Lanttua, muusi
1 kg
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Korppujauhoa
2 dl
100 g
Siirappia
1 dl
Muskottipähkinäjauhe
½ tl
Inkivääriä
½ tl
Valkopippuri
½ tl
Suolaa
1 tl
Kananmuna
1
Koristeluun
Korppujauhoja
n. 3 rkl

Kommentit